A guyanaiak bemutatkozását is elmosta az eső

2023. augusztus 20. – Szerző: Krikettgalaxis

Miután az előző mérkőzésből is nagyon keveset tudtak csak lejárszani a CPL-ben, este is hasonló történt. A Saint Lucia és a Guyana találkozójából csak 5 játszmára volt lehetőség, így ez is eredmény nélkül végződött.

A guyanai Kaieteur-vízesés (illusztráció)A guyanai Kaieteur-vízesés (illusztráció)

A kép szerzője: Bill Cameron (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 3.0

A Kingsnek ez lett volna már a harmadik meccse az idényben, míg az amazóniai harcosok most mutatkoztak volna be az idei bajnokságban. Vagyis nem csak volna, hiszen az összecsapás elkezdődött... de aztán valóban nem sokáig tartott.

Mert az eső most is esett. Már a helyi idő szerint este 7-re tervezett kezdést is el kellett halasztani, 7 órára csak egy pályavizsgálatot terveztek, hogy alkalmas-e a játékra, de mivel még ekkor is esett, vizsgálódni sem volt érdemes. Fél 8-ra már viszont elállt az eső, csak a külső pálya még nagyon vizes volt... A dobósávról viszont lekerült a ponyva, a szürcshenger pedig munkába állt. 8:45-re már biztatónak nézett ki a helyzet, de ekkor újra eleredt, majd kb. 10 perc múlva el is állt. 9 óra körül azt jelentették be: fél 10-kor egy 10–10 játszmás rövidített meccs kezdődhet el.

De még egy játszma sem telt el, 5 (amúgy elég takarékos) Chris Sole-dobás után újra megjelent a csapadék! Igaz, hogy csak néhány percig tartott, de a külső pálya megint túl vizes lett ahhoz, hogy rögtön folytatni lehessen a játékot. Végül 10:15-kor kezdhették újra, de ekkor már csak 5–5 játszmás, vagyis minimális hosszúságú mérkőzésre volt lehetőség. Az erőfölény 2 játszmára rövidült.

Ahhoz képest viszont, hogy ilyen rövid félidőben hogyan kellene igyekezni, a Guyana igen lassan szerezte a pontokat, és 2.3-nál már egy kaput is elvesztettek. Ennek a játszmának a végén aztán Szaím Ajúb végre ráérzett a játékra, és gyorsan egymás után ütött három határt is, majd a következő játszmában ugyanezt megtette honfitársa, Ázam Hán is. Az 5. játszma időbüntetéssel kezdődött: mivel a hazaiak túl lassan dobtak eddig, most már csak eggyel kevesebb mezőnyjátékosuk lehetett bent a belső pályán. Faf du Plessis, a kapitány egy kicsit méltatlankodott emiatt, és a vizes körülményekre hivatkozott, de a játékvezetőt nem tudta meggyőzni: a szabály az szabály. Aztán hamarosan sajnos kiderült, hogy ezen már semmi sem múlik: a szünetben ismét megérkezett az eső, így a második félidőt, ahol egyébként 59 pont lett volna az újraszámolt cél, már el sem lehetett kezdeni. Mindkét csapat 1 pontot kapott. A szurkolókat dicséret illeti, mert végig kitartottak...


Alapból nem látható kép
×