Magyarország visszalépett a romániai tornától, amit így a házigazdák nyertek

2023. augusztus 20. (utolsó módosítás: 2023. augusztus 21. 14:10) – Szerző: Krikettgalaxis

Az elmúlt napokban igencsak leszűkült mezőnnyel zajlott le az úgynevezett Kontinentális Kupa Bukarest mellett: mivel Magyarország sajnos néhány nappal a kezdés előtt visszalépett, így csak Románia első és második számú válogatottja, valamint Málta vett rajta részt.

A bukaresti parlament (illusztráció)A bukaresti parlament (illusztráció)

A kép szerzője: William John Gauthier (Flickr), licenc: CC BY-SA 2.0

A Kontinentális Kupa története már jópár évre visszanyúlik, de korábban több csapat szokott rajta szerepelni. Idén csak három résztvevő volt betervezve: a házigazda Románia, valamint Málta és Magyarország, de sajnos (egyelőre ismeretlen okokból) mi visszaléptünk, így elég komolytalan torna lett belőle. Helyettünk a román A-válogatott (ez a második számú csapatot jelenti) ugrott be, de ők nem azonos számú meccset játszottak a többiekkel. Természetesen az ő meccseik nem számítottak hivatalos NH20-nak, csak a Románia–Málta összecsapások. Ezek közül az első kettőt a vendég máltaiak, a következő hármat viszont Románia nyerte.

Ilyen találkozóból tehát öt is volt, miközben az A-válogatott egyszer játszott Máltával (kikapott), és kétszer a fő román válogatottal. Érdekesség, hogy e kettő közül az egyiket az egyik, a másikat a másik csapat nyerte.

Az öt NH20-as meccs eredménylapja itt érhető el:

A legjobb teljesítményt egyértelműen a román válogatott indiai származású tagja, a 41 éves Ramesh Satheesan mutatta be, aki sorban 33, 42, 16, 99 illetve 66 futást szerzett: összesen tehát 256-ot.

A két válogatott férfi NH20-as örökmérlege ezzel a sorozattal együtt most már úgy áll, hogy 9 meccsből 5-öt nyertek a románok, 4-et a máltaiak.

Meg kell említenünk azonban egy furcsaságot. A 4. mérkőzésen több adatbázis szerint is a máltai Fanyan Mughal labda kétszeri megütése miatt esett ki! Egyelőre mi is ezt szerepeltetjük a mi adatbázisunkban, amíg nem látunk egyértelmű bizonyítékot, hogy nem így történt. Közvetett bizonyítékunk azonban van arra, hogy itt valami tévedés lehet: ugyanis nemzetközi krikettben még soha a világon senki nem esett ki így, ezért ha most valóban megtörtént volna, valószínűleg szenzációs hír lett volna belőle. De nem találtunk ilyen híreket még egy nappal később sem.


Alapból nem látható kép
×