Alexandra Hartley és Katherine Brunt is visszavonul a Hundred után

2023. augusztus 23. – Szerző: Krikettgalaxis

Két világbajnok angol játékos, Alexandra Hartley és Katherine Brunt is befejezi krikettpályafutását a napokban, sőt, Brunt már be is fejezte, mert az ő csapata már nem is játszik többet a Hundredben.

Krikettfelszerelés lerakva a fűre (illusztráció)Krikettfelszerelés lerakva a fűre (illusztráció)

A kép szerzője: Acabashi (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 4.0

Két olyan játékostól búcsúzik tehát a krikettvilág, akik aktív szerepet vállaltak az angol női válogatott 2017-es világbajnoki címéből: Brunt például 151 futást és 5 kaput szerzett ezen a vébén, míg Hartley 10 kapuig jutott. Előbbi játékos összesen több mint 250 válogatottmeccsen szerepelt különböző formátumokban összesen, és mind NH20-ban, mind ENN-ben vezeti az angolok dobóranglistáját. Utóbbinak mindössze 32 nemzetközi összecsapás áll a neve mellett.

Brunt visszavonulása nem túl nagy meglepetés, ő ugyanis már 38 éves: az ő esetében csak az a szomorú, hogy nem tudott egy igazi búcsúmeccset játszani: utolsó klubcsapata, a Trent Rockets utolsó (tegnapelőtti) mérkőzésén ugyanis sérülés miatt nem tudott pályára lépni.

Hartley bejelentése viszont sokak számára váratlanul jött: tekintve, hogy még csak 29 éves! De a balkezes pörgető már idén korábban is tartott egy kis szünetet a játékban, miután elmondta: lelkileg küszködik, mivel elvesztette önbizalmát a dobójátékában és lecsökkent a játék iránt érzett lelkesedése is. Aztán most nyáron még visszatért a Hundredbe, ahol annak a Tân Cymreignek a tagja, amelyik bejutott a rájátszásba, tehát, ha Hartleyt beteszik a keretbe, neki még lehet egy búcsúmeccse: vagy az elődöntő, vagy a döntő. Egyébként ő már eddig is dolgozott a médiában, mint szakértő, így várhatóan ezen a területen folytatja majd az életét.


Alapból nem látható kép
×