CPL: egyre nagyobb bajban a Saint Kitts

2023. augusztus 28. – Szerző: Krikettgalaxis

A tegnap esti (magyar idő szerint már mai) meccsen, ahol egyébként megtörtént a CPL történetében az első kiállítás a mezőnyből, két eddig nyeretlen csapat találkozott, végül a Trinbago legyőzte a Saint Kittst. Csakhogy míg előbbinek 3, utóbbinak már 6 lejátszott mérkőzése van, így igazán nehéz helyzetbe kerültek.

Saint Kitts-i tájkép (az Északi-Fregatt-öböl) (illusztráció)Saint Kitts-i tájkép (az Északi-Fregatt-öböl) (illusztráció)

A kép szerzője: David Stanley (Flickr), licenc: CC BY 2.0

A hazai Patriotsnak égető, a vendég Knight Ridersnek csak simán nagy szüksége lett volna a pontokra, hiszen eddig egyikük sem nyert egy összecsapást sem idén, de azért a trinidadiakat kicsit nyugodtabb helyzetbe hozhatta az a tudat, hogy nekik még 3-mal több találkozójuk van hátra.

A Saint Kitts & Nevis ezúttal új kapitánnyal próbálkozott: Evin Lewis ugyanis inkább az ütőteljesítményére akart koncentrálni, így helyette most Sherfane Rutherford töltötte be ezt a tisztséget. Három játékost is lecseréltek a múltkori keretből, míg a Trinidad és Tobago kettőt: ebből egyet (Mark Deyal) sérülés miatt, és ugyancsak sérülés miatt hiányzott a hazaiaktól Ambátí Rájadú.

Egészen a 4. játszma végéig jól haladtak az ütésre kényszerülő patrióták, hiszen Andre Fletcher csak úgy szórta a határokat (3+3-at), de az 5. játszma borzalmas lett számukra: az éppen 100. CPL-meccsét játszó Dwayne Bravo mindkét nyitó ütőst kiejtette, és csak 2 ponttal gyűlt a csapat összpontszáma. Innentől kezdve egészen a 13. játszma végéig lassulás volt megfigyelhető, majd főként az új kapitánynak, Rutherfordnak köszönhetően újbóli gyorsulás: ő ugyanis 38 dobásból 9 határral 62 futásig robogott, és még csak ki sem esett a félidő végéig. A 18. játszmában már lassú játék miatti mezőnybüntetés volt érvényben, és mivel a következő két játszmát is időben megcsúszva kezdték a dobók, a 20. játszmára életbe lépett a CPL legújabb szabálya, amit idén vezettek be, de eddig még sosem kellett alkalmazni: egy mezőnyjátékost le kellett küldeni a pályáról! A Trinbago döntése alapján Sunil Narine volt ez az áldozat, és bizony Kieron Pollardnak ezek után jó sok időbe telt, hogy összerakjon valami elfogadható mezőnyt. És úgy tűnik, annyira jól nem is sikerült neki, mert az utolsó játszmában 18 futást szereztek ellenük, 178 pontra tornászva fel a pontszámukat. A meccs végén Pollard is nyilatkozott az esettel kapcsolatban, és teljességgel nevetségesnek nevezte, hogy 30–45 másodpercekért ilyen büntetést kapnak: szerinte egy ilyen büntetés elveszi a csapattól a korábban befektetett kemény munka eredményét.

A kergetés eleje nagyon kiegyenlített volt: az erőfölény végére ugyanúgy pont 50/2-vel álltak, mint ami az első félidő erőfölényének végén is volt az állás, sőt, a 9. játszma végén is mindkét csapat pontosan 72/2-vel állt. De innentől kezdve szétnyílt az olló, és sorra jöttek a hatosok: nem elég, hogy Nicholas Pooran 61 pontját 190 fölötti ütési aránnyal szerezte, utána még Pollard is begyűjtött 37-et 231-es aránnyal, sőt, Andre Russell 23 pontja még ennél is magasabb, 287,5-ös aránnyal született! Így aztán a trinidadiak a kergetést jóval a vége előtt lezárták és megszerezték a győzelmet.


Alapból nem látható kép
×