Egyre hosszabb a Srí Lanka-i válogatott sérüléslistája

2023. augusztus 29. – Szerző: Krikettgalaxis

Holnap kezdődik az Ázsia-kupa, Srí Lankát pedig egyre újabb és újabb csapások sújtják. Amellett, hogy egyik legjobbjuk, Vanindu Haszaranga da Szilvá játéka is kérdéses, ki kell hagynia a tornát Dusmanta Csamírának, valószínűleg Lahiru Kumárának, és a legfrissebb hírek szerint Dilsán Madusankának is.

Srí Lanka-i zászló (illusztráció)Srí Lanka-i zászló (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Emlékezhetünk rá: Haszarangának 10 nappal ezelőtt, egy LPL-meccsen húzódott meg a combja, és bár azt a meccset még fájdalmak közepette végigjátszotta, a döntőt már ki kellett hagynia, és most már szinte biztos, hogy az Ázsia-kupa csoportkörében sem lehet ott. Ha jól gyógyul, és Srí Lanka továbbjut a csoportból (ahol egyébként Afganisztán és Banglades a két ellenfele), akkor esetleg a folytatásban még kaphat szerepet.

Csamíra talán még szerencsétlenebbnek mondható: ENN-t utoljára június elején játszott (akkor 4-es zsákmányt dobott), de utána a vb-selejtezőt teljesen ki kellett hagynia, mert az előtte tartott egyik edzőmeccsen megsérült a bokája. Az LPL-re már visszatért, de ott meg alig játszott valamennyit (csak 4 meccset), és máris egy vállsérülést szedett össze. Emiatt várhatóan a teljes Ázsia-kupát ki kell hagynia.

Kumárának ismét az oldala húzódott meg (ez egy visszatérő gond nála), de nem súlyosan, így nála van még esély, hogy pályára léphet a tornán.

Madusanka egy múlt pénteki edzőmeccsen szenvedett derékizomszakadást, ami még az októberi világbajnokságra sem biztos, hogy rendbe jöhet.

Srí Lanka így tehát főként gyors dobókból szenved hiányt. Őket talán a legjobban Kaszun Rádzsita, Pramód Madusán és Matísa Patirana tudná helyettesíteni, míg Haszaranga helyett például Dunit Vellalagé vagy Dusán Hémanta lehet a megoldás.


Alapból nem látható kép
×