Sophie Devine százasával elkezdődött a női CPL

2023. szeptember 1. – Szerző: Krikettgalaxis

A még mindig nem túl nagy, de idén már a tavalyinál 3-mal több meccsből álló női CPL első összecsapásán a Guyana annak ellenére kikapott a Royalstól, hogy nyitó ütősük, Sophie Devine fantasztikus százast mutatott be.

(Egykor) fehér krikettlabda (illusztráció)(Egykor) fehér krikettlabda (illusztráció)

A kép szerzője: YellowMonkey/Blnguyen (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 3.0

A tavalyi 4-gyel szemben idén már 7 mérkőzést játszanak a női CPL-ben: abban a ligában, ami a világon a másodikként elindított nagy Húsz20-as bajnokságnak számít (vagy ha még a Hundredet is ide vesszük, ami nem egészen Húsz20, akkor a harmadik). Ugyanaz a 3 klub mérkőzik meg most is, mint legutóbb, de most már a csoportkörben mindenki mindenkivel kétszer találkozik.

A nyitómeccsen a tavaly nyeretlen Guyana Amazon Warriors látogatott Barbadosra (ahol a csoportkör első felét rendezik), és a hazaiakkal csapott össze. Nyitó ütősük, a CPL-újonc Sophie Devine 103-neskit ért el, ami azért is érdekes, mert tavaly az egész tornán a legtöbb futást gyűjtő játékos (Deandra Dottin) is összesen csak 100-at ütött, szóval Devine azonnal átvette a vezetést az összesített futásranglistán. A csapat ma ezzel együtt 166 futást gyűjtött, de ez is kevés volt, mert bár a Barbados lassan indult a kergetésben, de elősorban a légiósaik (Gaby Lewis, Laura Harris és Erin Burns) be tudtak gyorsítani és az utolsó előtti előtti dobás során megnyerni a találkozót. Ráadásul Devine-t máris letaszította a ranglista éléről Hayley Matthews, aki a mai 23-jával együtt följött 109-re.

A Guyana tehát továbbra sem nyert meccset a liga történetében, de most már igen közel álltak a győzelemhez – úgy néz ki, izgalmas bajnokság várható!


Alapból nem látható kép
×