Most ellentmondásos napja volt a Barbadosnak

2023. szeptember 3. – Szerző: Krikettgalaxis

A nőknél egy sima győzelem, a férfiaknál egy sima vereség a szombati (magyar idő szerint részben vasárnapi) mérlege a Barbados Royalsnak. A nőknél így vezetik a tabellát, a férfiaknál nem utolsók ugyan, de rosszak az esélyeik.

Barbadosi tájkép (illusztráció)Barbadosi tájkép (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A nők találkozóján az eddig egy győzelemmel álló Royals a Trinbagót fogadta, akiknek ez volt az idei első meccsük. Érdekes módon, bár tavaly ők voltak a bajnokok, ezúttal borzasztó rosszul ment nekik a játék: ütőseik közül a legtöbb pontot Kycia Knight szerezte – de ő is csak 15-öt, a többiek mind egyszámjegyű eredménnyel zártak. A kergetés így alig tartott tovább a félidő felénél... A Barbados ezzel már szinte biztosan bejut a döntőbe, bár még alig kezdődött el a bajnokság.

A férfiaknál az eddig jó formában levő, viszont kapitányukat műtét miatt nélkülözni kényszerülő Saint Lucia Kings volt a vendég. Azonban Du Plessis ide vagy oda, az ütéssel kezdésre kényszerülő vendégek remek erőfölényt produkáltak: egyik nyitó ütősük, Colin Munro és Johnson Charles sem esett ki, és 69 pontot gyűjtöttek, ami 11,5-ös arányt jelent! Sőt, pontosan a félidő feléig tudták tartani a kapuvesztésnélküliséget – igaz, az arányuk lement mindössze 9,7-re. Igaz, hogy ezek után a többi ütős nem túl sokat tett hozzá az eredményhez, de azért a 20-at ketten is megközelítették, és Charles egészen 78 pontig masírozott, így a csapat jó nagy, 196-os célt állított fel ellenfele számára. A kergetést mindjárt a 2. játszmában megzavarta egy több mint fél órányi esőszünet, de talán nem ez okozta, hogy a Barbados nem találta a fogást az ellenfélen: hiszen már a szünet előtt is elvesztettek egy kaput és határt nem ütöttek egyet sem. A 3. játszmában még mutattak némi életjelet (Rahkeem Cornwal két 6-ost és egy 4-est ütött), de aztán rögtön elvesztettek két újabb kaput, majd lassacskán a többit is, miközben semmi extrát nem láthattunk a sorra be- és bejövő ütősöktől. Végül a csapat kevesebb mint 18 játszma alatt elfogyott, és 105 ponton állt meg. Ezzel nettó futási arányuk továbbra is kirívóan rossz a velük azonos pontszámmal álló csapatok között, ráadásul most már több meccset is játszottak, így nehéz lesz bekerülniük a rájátszásba.


Alapból nem látható kép
×