Pakisztán először aratott teljes sorozatgyőzelmet Dél-Afrika ellen női NH20-ban

2023. szeptember 4. – Szerző: Krikettgalaxis

A ma befejeződött hárommeccses sorozat mindhárom mérkőzését Pakisztán nyerte: ez volt mindössze a második sorozatgyőzelmük Dél-Afrika ellen (az első 2015-ben volt), és csak az első, amit vereség nélkül teljesítettek.

Pakisztáni zászló (illusztráció)Pakisztáni zászló (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Az első találkozón, ahol egyébként egy 18 éves fiatal tehetség is bemutatkozott a hazaiaknál (Pakisztánnál) Sávál Zulfikár személyében, az elsőként ütő vendégek szépen elhúztak, főként Laura Wolvaardt 44 és még inkább Tazmin Brits 78 futásának köszönhetően, de Pakisztán hősiesen helyt állt, és az utolsó dobásban Álija Ríáz megszerezte a győztes futást. Náluk inkább a csapatmunka emelkedett ki, egyik ütős sem szerzett túl sok pontot, csak összességében mindenki éppen eleget tett hozzá.

A második összecsapás nagyon hasonlóan alakult abból a szempontból, hogy Dél-Afrika megint pontosan 150/3-ra végzett az első félidőben, és megint az előbb említett két nyitó ütős szerezte a két legtöbb futást (40 fölött mindketten), a különbség talán mindössze annyi volt, hogy most Pakisztán csapatában volt valaki, jelesül Szidrá Amín, aki a többiek fölé nőtt: ő 61 futást gyűjtött be 44 dobásból, és főként ennek köszönhetően most nem az utolsó dobásból (igaz, azért az utolsó játszmában) sikerült a kergetés. Most játszotta egyébként első NH20-as mérkőzését Umm e-Háni, de ütésben nem került sorra, dobásban pedig nem szerzett kaput.

A harmadik meccsre a mai napon került sor, de most végre Pakisztán kezdett ütéssel – és mit ad Isten, éppen 150 ponttal zárták ők is a félidőt! Ütőseik között hárman is voltak, akik a 30–40-es tartományban végeztek, míg a kergető Dél-Afrikánál Laure Wolvaardt jutott 72-ig, a többiek legfeljebb 20-ig, így végül hat futással lemaradtak a házigazdáktól. Ezúttal a vendégeknél is volt egy újonc: Meike De Ridder, a kapus, de ő a szokásos kapusdolgokon kívül ma semmi mást nem csinált. Wolvaardtot egyébként, a háromszoros vereség ellenére a sorozat legjobb játékosának is megválasztották.

Pakisztánban tehát úgy tűnik, talán szintén feljövőben van a női krikett. Ezzel a sorozatgyőzelemmel a két csapat közti női NH20-as örökmérleg azonban még mindig Dél-Afrika javára billen, igaz, már csak alig: 21 mérkőzésben 11 dél-afrikai és 10 pakisztáni győzelem jelenleg. Érdekesség viszont, hogy például a tegnap lezajlott BBL-játékosbörzén az ausztrál női klubok négy dél-afrikai játékost is kiválasztottak maguknak, miközben pakisztánit egyet sem...


Alapból nem látható kép
×