Alyssa Healy három évvel hosszabbított a Sydney Sixersnél

2023. szeptember 12. – Szerző: Krikettgalaxis

A női Hamvakon kapitánnyá is megtett Alyssa Healy saját bevallása szerint ettől új erőre kapott, és azzal vetett véget az esetleges visszavonulásáról szóló pletykáknak, hogy három évvel szerződést hosszabbított BBL-klubjával.

Alyssa Healy egy 2016-os képen (illusztráció)Alyssa Healy egy 2016-os képen (illusztráció)

A kép szerzője: Joeyjackets (Wiki Commons), licenc: CC BY 4.0

Emlékezetes: tavasz végén jött a hír, hogy Meg Lanning nem játszik a Hamvakon, ezért új, ideiglenes kapitányra volt szükség: nem nagyon volt kérdés, hogy Alyssa Healyre esett a választás. Sőt, most kiderült, még az október elején kezdődő, Karib-térség elleni sorozatban is ő marad a kapitány, mert Lanning egészségi állapota csak lassan javul (azt nem hozták nyilvánosságra, hogy mi baja van (volt)).

Healy elmondta: ez, hogy Angliában rá jutott a vezető szerep, megfiatalította a krikettel kapcsolatos gondolkodását, és már a jövő évi világbajnokságra is előre tekint. Azt nem lehet tudni, hogy meddig marad kapitány, de mint említette: ez már nem számít, az erőt megadta neki az idei szerep.

A Sixersszel való hosszabbítással kapcsolatban elmondta: csak az időtartam volt a kérdés, végül úgy egyeztek meg, hogy a 2025–2026-os idény végéig biztosan maradni fog a klubnál.

Bár a válogatottból visszavonuló játékosok gyakran klubszinten még folytatják a pályafutásukat, de azért ez a 3-éves hosszabbítás is jelzi: Healy hosszabb távra tervez, így minden bizonnyal a válogatottból sem fog visszavonulni.


Alapból nem látható kép
×