Rendkívül fontos pontokat szerzett a Tallawahs

2023. szeptember 16. – Szerző: Krikettgalaxis

Kicsit fellélegezhetnek a jamaicaiak: ha nem nyerték volna meg a mai mérkőzést a Patriots ellen, kicsúszott volna a sorsuk a saját kezükből. De mivel megnyerték, így még nem kerültek vészesen nehéz helyzetbe.

Jamaicai tengerpart (illusztráció)Jamaicai tengerpart (illusztráció)

A kép szerzője: Belarmino Ribeiro (Panoramio), licenc: CC BY 3.0

Utolsó meccséhez érkezett a Saint Kitts & Nevis Patriots: nekik, mivel már esélyük sem volt a rájátszásba jutásra, legfeljebb az volt a tét a mai napon, hogy tudnak-e szépen búcsúzni. Ellenfelük, a bajnoki címvédő Jamaica Tallawahs azonban még harcban van az utolsó továbbjutó helyért a Barbados Royalsszal, és tudták: ha ma kikapnak, akkor elég egy Royals-győzelem holnap este, és ők búcsúzhatnak a küzdelmektől.

Ehhez képest az ütést választó jamaicaiak botrányosan kezdtek. Az még semmi, hogy az első játszmában csak egy futást szereztek, de a harmadikban egyet sem (mindkettőért Sheldon Cottrell dobót illeti dicséret), közte pedig máris elvesztették egyik legjobb ütősüket, Brandon Kinget. A negyedik játszma újabb kapuvesztést hozott, majd a hetedik még kettőt: ezek után 34/4-et mutatott az eredményjelző, és sok Tallawahs-szurkoló már a félelemtől kezdhetett remegni... Azonban ez volt a mélypont, innentől kezdve magukra találtak az ütősök, és bár egyénileg senki sem szerzett túl sok pontot, de például a 7. rendű Shamar Springer csak eljutott 38-ig, az őt követő Fabian Allen pedig 19 labdából 33-ig, így sikerült a csapatot 178 pontra felhozni, ami a félidő harmada táján szinte még elképzelhetetlennek tűnt volna. Hozzá tartozik az igazsághoz azonban két dolog: az első, hogy a Patriots eléggé rosszul dobott abból a szempontból, hogy az ellenfél 3 rossz és 18 széles extrát tudott beszedni, a második pedig, hogy az utolsó játszmákra a dobó csapat jópár perccel túllépte az időkeretét, így mezőnykorlátozásokra lettek ítélve. Olyannyira, hogy a 20. játszmára egy játékosuknak a pályát is el kellett hagynia: ne feledjük, ez az idén életbe lépett új szabályok miatt volt így. A csapat úgy döntött, hogy Yannic Cariah távozott a mezőnyből.

A második félidőre a Saint Kitts elvesztett egy embert: Ashmead Nedd ugyanis az imént mezőnyjáték közben térdsérülést szenvedett. De mivel ő dobó, így rajta már nem sok múlt a kergetés során: akiken viszont múlt volna, ma is elég gyengén teljesítettek. Csak Cariah volt az, aki életben tartotta a csapatot: a végül elért 119 pontjukból egymaga 65-öt vállalt, ami közel 55%, sőt, az extrák figyelembe vétele nélkül 57,5%. Mindenki más 14 futásig sem tudott elvánszorogni, és ebben nagy szerepet játszottak a Jamaica pakisztáni balkezes dobói: a gyors Mohammad Ámir és a pörgető Imád Vaszím. Előbbi 4, utóbbi 3 kaput gyűjtött, és a gazdálkodásuk is elég jó volt.

A Saint Kitts tehát egyetlen győzelemmel és 7 vereséggel fejezte be az idei CPL-t (és két eredmény nélküli meccsel), míg a Jamaica felkapaszkodott a 4., rájátszást érő helyre. Jelenleg mind nekik, mind az 5. helyen álló Barbadosnak 7–7 pontjuk van, de a Tallawahs NFA-ja sokkal jobb. Így ha megnyerik utolsó (holnapi) meccsüket a Saint Lucia ellen, szinte biztosan továbbjutnak, de ha nem, és a Royals pedig legyőzi a Guyanát, akkor idén biztosan nem lesz címvédés.


Alapból nem látható kép
×