Hihetetlen rekordok a Nepál–Mongólia összecsapáson

2023. szeptember 27. – Szerző: Krikettgalaxis

Úgy gondoltuk, az Ázsia-játékok férfi tornájáról is majd a végén írunk egyetlen összefoglaló hírt, ahogy azt a női torna esetén is tettük. Ám alighogy elkezdődött a rendezvény, máris olyasmi történt, ami miatt rögtön meg kellett írnunk ezt a különálló hírt...

Tűzijáték (illusztráció)Tűzijáték (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A 2023-as Ázsia-játékok női tornáján néhány nappal ezelőtt már bemutatkozott a mongol krikettválogatott, és már akkor látni lehetett, hogy bizony a mongol krikett hatalmas lemaradásban van a világ többi részéhez képest. De aki csak így messziről figyelte az eseményeket, még gondolhatta azt, hogy lehet, hogy csak a nők ilyen gyengék, de talán majd a férfiak... Nos, aki így gondolta, nagyot tévedett.

A férfi torna nyitómeccsén ugyanis a mongolok Nepállal találkoztak, és elképesztő NH20-as rekordok születtek: természetesen a nepáli ütőjátékosok jóvoltából.

  • Nepál 314 futást gyűjtött az első félidőben. Az eddigi legmagasabb pontszám 278 volt, ami viszont kétszer is megtörtént: 2019-ben Afganisztán érte el Írország ellen, valamint ugyancsak 2019-ben Csehország egy igen tartalékos török válogatott ellen.
  • Nepál 273 futásos győzelme is bőven megdöntötte az eddigi csúcsot, ami 257 futás volt a fent említett cseh–török meccsen.
  • Kusal Malla mindössze 34 dobásból ért el 100-ast, amivel eggyel megdöntötte az eddigi 35-ös rekordot (amit többen is tartottak). Mallának egyébként ez volt az első százasa, és mint 19 éves játékos, a világon a második legfiatalabb lett, aki NH20-as százast ütött.
  • Dípendra Szinh Airí még ennél is nagyobb tettet hajtott végre: 9 (!) dobásból ért el 50-est – az eddigi rekord pedig 12 volt (Juvrádzs Szinh, 2007). Ráadásul az ütős összesen 10 dobásból jutott el 52 pontig, ami 520-as ütési arányt jelent. Még soha senki nem teljesített 500 fölött, aki legalább 10 dobással szembenézett.
  • A mérkőzésen összesen 26 darab hatos született. Az eddigi legtöbb 22 volt, de sima Húsz20-as (tehát nem nemzetközi) meccsen is csak 23 a rekord.
  • Mongólia 41 pontjából 23 extra volt, ami 56%-ot jelent. Ennél több még sosem volt NH20-ban (legalábbis a legalább 5 játszmáig eljutó játékrészeket tekintve).

Sajnos a dobásról dobásra részletezett eredménylapot még nem sikerült megszereznünk, csak a rendes eredménylapot.


Alapból nem látható kép
×