Joe Clarke renegáttá vált

2023. október 4. – Szerző: Krikettgalaxis

Az angol ütős, Joe Clarke az idén kezdődő BBL-szezonban pirosba öltözik és a Melbourne Renegades játékosa lesz. Ráadásul pont a nagy városi riválistól, a Starstól igazolt át, így aztán duplán renegátnak tekinthető.

Melbourne látképe (illusztráció)Melbourne látképe (illusztráció)

A kép szerzője: Melbpal (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 4.0

Clarke, aki 2020-ban rövid ideig ugyan a Perth Scorchers csapatát is erősítette, meghatározó BBL-játékossá 2021-től vált a melbourne-i zöldeknél. Itt két idény alatt 27 meccsen lépett pályára és 800 futást gyűjtött be – most azonban átállt az ellenséghez, és innentől kezdve a Renegades színeiben gyűjtögeti majd a pontokat.

Bár a klubok az egy hónappal ezelőtti játékosbörzén választhatták ki a külföldi (nem ausztrál) játékosaikat, és Clarke-ot senki sem választotta ki, de létezik egy olyan eljárás, amivel azok a csapatok, amelyek a börzén csak két idegenlégióst foglaltak le, utólag is szerződtethetnek még egyet. Clarke átigazolására ezt a lehetőséget kihasználva került sor.

Ezek után gondolhatná az ember: a Renegades szépen el lesz látva kapus-ütős szerepkörű játékosokkal, hiszen Clarke mellett ilyen a dél-afrikai Quinton de Kock is. Csakhogy De Kock, aki addig a csapat első számú kapusa lesz, januárban, amint elkezdődik a dél-afrikai SA20 bajnokság idénye, hazatér, Clarke pedig ugyancsak januárban (de kicsit később) várhatóan az Emírségekben induló ILT20-as bajnokságba fog átmenni. És mivel tavalyi kapusát, Sam Harpert a Renegades elcserélte egy dobóra, Adam Zampára, így aztán nem hogy nem bővelkednek kapusokban, de a szezon végére már szűkölködni fognak bennük, hacsak le nem igazolnak még valakit.


Alapból nem látható kép
×