Eközben az ausztrál és a karibi nők...

2023. október 5. – Szerző: Krikettgalaxis

Bár most szinte minden figyelem a férfiak világbajnokságára irányul, azért a világ más részein is zajlik egy kis krikett: többek között a Karib-térség női válogatottja vendégszerepel Ausztráliában. Az NH20-as sorozat most fejeződött be: ezt az ausztrálok nyerték.

Az Uluru (vagy Ayers-szikla), Ausztrália egyik jelképe (illusztráció)Az Uluru (vagy Ayers-szikla), Ausztrália egyik jelképe (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A három meccsből álló sorozat három nappal ezelőtti, második összecsapásáról már egy külön hírt is megírtunk, mert annyi rekord megdőlt rajta. Röviden megemlítjük most az első és a második találkozót is, amelyeket viszont (a középsővel ellentétben) a házigazdák nyertek.

Aki olvasta az első hírünket, az már tudja, hogy az alkalommal a legnagyobb hős a vendégek játékosa, a 25 éves Hayley Matthews volt. Ám már az első mérkőzésen is mutatkoztak előjelei annak, hogy ő mire képes (ha valaki a korábbi hónapokban esetleg lemaradt volna róla): nyitó ütősként már ekkor is 99-neskivel zárt, ami egyébként azt is jelentette, hogy csapata 147 pontjának több mint kétharmadát ő gyűjtötte be, sőt, ha az extrákat nem számoljuk, akkor közel 77%-át! Ám ő egyedül kevés volt ahhoz, hogy kihívó célt állítsanak fel, így a vendéglátók gyorsan lekergették azt, még 40 dobásuk meg is maradt. Náluk egyébként pont az a két játékos volt a legjobb, akik éppen pályafutásuk valamilyen kerek számadik nemzetközi vagy NH20-as mérkőzését játszották: a 250 válogatottságig most eljutó Alyssa Healy 25 dobásból ért el 50-est, míg a 100-adik NH20-án pályára lépő Megan Schutt igen jó, 3,75-ös gazdálkodással dobott, és még egy szűz játszmája is volt. Ja és még Tahlia McGrath sem volt semmi: ő 32 dobásból szerzett 60 futást.

A harmadik, mai meccs első fele egy kicsit a másodikra emlékeztetett, legalábbis annyiban, hogy az elsőként ütő ausztrálok most is gyorsan gyűjtögették a pontokat. McGrath most is szélvészként száguldva játszott, és 34 dobásból jutott el 65 pontig, de többek között Ellyse Perry 40-esének és Phoebe Litchfield McGrathénál is gyorsabb 36 pontjának köszönhetően a csapat 190 ponttal tudott zárni. Csakhogy Matthews megint jó napot fogott ki (talán nem is tud másmilyet), és igen agresszíven és szépen játszva zúzott végig több mint 10 játszmát, ami alatt 79 futásig jutott. De megint ő volt az egyedüli húzóember, így hiába tűnt úgy a félidő felénél, hogy akár ismét lekergethetik ezt a magas célt, miután ő kiesett, nagyon szétnyílt az olló, és ahogy teltek a játszmák, egyre nagyobb különbség alakult ki az ausztrálok és a vendégek időarányos pontszáma között. Végül a karibiak elég nagy arányban, 47 futással alulmaradtak.

Ezeket is beleszámítva a két csapat női NH20-as örökmérlege még mindig nagyon az ausztrálok felé billen: a 16 alkalomból 14-szer ők nyertek, míg a Karib-térség csak kétszer.

Az NH20-as sorozat ezzel véget ért, de most jön még három ENN is: majd azokról is beszámolunk, itt, a világbajnokság árnyékában.


Alapból nem látható kép
×