Második lett ötös csoportjában a magyar válogatott a Tíz10-es Eb-n

2023. október 9. – Szerző: Krikettgalaxis

Befejezte szereplését Magyarország a nem hivatalos ICC-eseménynek számító Európa-bajnokságon: Írország mögött, de Finnországot, Ausztriát és Törökországot megelőzve a D csoport második helyén végeztünk. Szép eredmény!

A budapesti Országház (illusztráció)A budapesti Országház (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Múltkor már megírtuk, hogy a magyar ősökkel is rendelkező Leus du Plooy micsoda kiváló teljesítményt nyújtott az Európa-bajnokság első két mérkőzésén. Azóta befejeződtek a csoportkör küzdelmei, és láthattuk: szerencsére nem csak egyemberes a csapatunk, többen is szép eredményeket tudtak felmutatni azóta.

Csoportunk harmadik meccsén elszenvedtük első vereségünket: bár Írország nem a teljes erejű csapatát küldte ide (sőt, igazán híres játékosaik közül egy sem játszott), de az ő évszázados krikettkultúrájuk azért meglátszott rajtuk, és elég könnyen múltak felül minket. Leus Du Plooyt most 1 ponttal sikerült kiejteniük, és Ashrith Darapureddy ötvenese pedig csak ahhoz volt elég nekünk, hogy 94 futásig eljussunk. Ezt az írek nagyon-nagyon gyorsan, 4.3 játszma alatt lekergették.

Jobban sikerült viszont az Ausztria elleni összecsapás: az általuk felállított 138-as célt 8 játszma alatt beértük, ismét elsősorban Leus de Plooynak köszönhetően, aki 29 dobásból 83 pontot gyűjtött, de testvére, Ximus sem volt semmi: ő például 5 labdából 4 hatost ütött.

Így aztán a csoport második helyén végeztünk az alapszakaszban, de most jött még a csoport rájátszása. Itt először az írekkel ütköztünk meg közvetlenül a döntőbe jutásért, de mivel sajnos ismét ők voltak a jobbak (ezúttal 54 futással), ezért egy újabb elődöntőre kényszerültünk. Itt Finnország volt az ellenfél, és mi ütöttünk először: Rasik Sheikh 73, míg Ximus du Plooy 47 ponttal járult hozzá 138-unkhoz. Mivel a finnek erről 14 futással lemaradtak, így bejutottunk a csoportdöntőbe, ahol harmadszor is összecsaptunk Írországgal. Ez lett a legszorosabb találkozó a háromból: Ximus du Plooy 52 és Darapureddy 43 futásának köszönhetően 137-tel végeztünk, de ezt most az írek csak nehezebben, 8.4 alatt tudták lekergetni – de mivel le tudták, így nekünk maradt a második hely. Nem baj, ez is várakozáson felüli, hiszen papíron Finnország és Ausztria is erősebb nálunk, mégis háromból három győzelmet arattunk ellenük!


Alapból nem látható kép
×