Teszt-vb-döntő: továbbra is az ausztráloknál az előny, de még nem lefutott a meccs

2023. június 9. – Szerző: Krikettgalaxis

A 3. napon India nagyon gyorsan elvesztett egy ütőst, majd stabilizálta magát, de végül a 2. játékrész végére 173 futásos hátrányban maradtak. A 3. negyedben már négy meghatározó ausztrál ütős is kiesett, de a nap végére így is 296 pont az előnyük.

Az Uluru (vagy Ayers-szikla), Ausztrália egyik jelképe (illusztráció)Az Uluru (vagy Ayers-szikla), Ausztrália egyik jelképe (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Rosszul indult a nap India számára, hiszen mindjárt a második dobásból kiesett a kapusuk, Sríkar Bharat. Az őt követő hetedik kapus társulás, Raháne és Thákur párosa azonban sokáig megbonthatatlan volt, és együtt el is jutottak 109 futásig. 2021 óta ez már a 8. alkalom volt, hogy férfi tesztben India legalább 7. kapus társulása százast szerzett! Thákur karját egyébként többször is eltalálta a labda, így fájdalomcsillapítókra volt szüksége, hogy bent bírjon maradni a pályán, sőt, ritkán látható módon ezek után az alkarjaira is katvédőt helyezett fel.

Aztán jött Green, és azok után, hogy az ausztrál mezőnyjátékosok több könnyű elkapást is elhibáztak már, ő egy olyat csinált meg, amit viszont távolról sem lehet egyszerűnek nevezni: vetődnie kellett érte, ráadásul a labda már túl is haladt a testének a vonalán, amikor elérte. Rahánének ezennel vége volt, és az utána következő alacsony rend pedig már nem okozott nagy gondot az ausztráloknak.

Amikor az utolsó két ütős volt bent, Green dobása eltalálta Szirádzs lábát, a bíró pedig fel is emelte az ujját. Bár az ausztrálok látták, hogy India még kikéri a videóbírót, de már elindultak lefelé a pályáról, gondolván: csak azért kérik ki, mert még maradt egy lehetőségük... aztán kiderült, hogy Szirádzs beleért az ütővel a labdába, így vissza kellett vonni az LKE ítéletet, a levonult ausztráloknak pedig szépen vissza kellett jönniük! A nézőtérről, ahol szép számmal gyűltek össze indiai szurkolók, nagy fújjolás hallatszott, mert elég tiszteletlennek tartották az ausztrál levonulást.

Aztán folytatódott a meccs, ami tipikus tesztmérkőzés volt: a harmadik nap végére már érezhetően megváltozott sávtalajviszonyokkal. De mindemellett az indiai dobók is jobban eltalálták már a megfelelő távokat, így 36.3 játszma után már 4 ausztrál ütőst is ki tudtak ejteni, köztük az első játékrészben remeklő Smitht és Headet is. De az ausztrálok így is 296 futásos előnnyel vonulhattak pihenőre. A nap egyébként mintegy 12 játszmával rövidebb lett a tervezettnél, semmi más okból, mint hogy lassan zajlott a játék.


Alapból nem látható kép
×