Argentína–Chile: ez komolytalan volt

2023. október 16. – Szerző: Krikettgalaxis

Tegnapelőtt adtunk hírt róla, hogy a chilei női válogatott Argentínában vendégszerepel, és hogy mindjárt az első meccsen milyen világrekordok dőltek meg annak köszönhetően, hogy Chile soha nem látott gyenge csapattal állt ki. Azóta befejeződött a sorozat, és a másik két meccs is hasonlóra sikerült az elsőhöz.

Különleges argentin táj Jujuy tartományban (illusztráció)Különleges argentin táj Jujuy tartományban (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Chile a borzalmas játéka ellenére minden tiszteletet megérdemel, hogy az első meccs világméretű megaláztatása után nem rohantak sírva haza, és kiálltak a másik két mérkőzésre is ezzel a rendkívül fiatal és tapasztalatlan lányokból álló válogatottal.

A második összecsapás ugyan nem hozott újabb rekordot, ami a pontszámokat illeti, de Argentína ismét nagyon sok, 300 pontot ért el. Most María Castiñeiras volt a legeredményesebb játékosuk: az egyetlen volt a mezőnyben, aki százast ütött. A chilei dobók ezúttal már takarékosabbak, sőt, a kapuszerzést tekintve eredményesebbek is voltak, mint múltkor: öt ütőst is kiejtettek egy kifutás mellett. Viszont az ütés most rosszabbul ment nekik: csak két játékos volt, aki egyáltalán nulla fölött zárt, de a 19-es összpontszámuk nagy részét az extra pontok adták.

A harmadik találkozó valahol az első és a második között helyezkedik el, ami az eredményt illeti: Argentína 333, míg Chile 22 futással zárt. Castiñeiras ezúttal a 150-et is átlépte, míg rajta kívül Verónica Vásquez is begyűjtött egy százast. A chilei ütőjáték viszont minden eddiginél gyengébbre sikerült: a 11 játékos összesen 1, azaz EGY futást tudott begyűjteni önerőből, az összes többi pont extrából származott. Mondanunk sem kell, ez is negatív világcsúcs lett...

De mindezek ellenére sok sikert és fejlődést kívánunk a chilei lányoknak a jövőben, és azt, hogy ami történt, semmiképpen se vegye el a kedvüket ettől a csodálatos sporttól!


Alapból nem látható kép
×