A bajnok lemészárolta a nyitómeccs győztesét a női BBL-ben

2023. október 21. – Szerző: Krikettgalaxis

Rekordméretű vereséget mért a címvédő Adelaide Strikers a torna első meccsén még győzelmet arató Melbourne Starsra: mindössze 29 futás után kidobták a teljes csapatot. De az Adelaide ütőjátéka sem volt rossz: az első félidőben nyitó társulásuk 135 futást hozott össze.

Adelaide belvárosának látképe (illusztráció)Adelaide belvárosának látképe (illusztráció)

A kép szerzője: Ardash Muradian (Flickr), licenc: CC BY-SA 2.0

Két, valószínűleg önbizalomtól duzzadó együttes találkozott ma este a női BBL-ben: a tavalyi bajnok Adelaide most játszotta első meccsét ezen a tornán, míg a Stars a másodikat azok után, hogy elsőre szoros győzelmet arattak az erősnek ígérkező Sydney Sixers fölött. Ám a mai összecsapás utánra valószínűleg mindenkinek eléggé megváltozhatott az önbizalmi állapota...

Kezdődött azzal, hogy a Strikers két nyitó ütőse, Katie Mack és Laura Wolvaardt egészen a 15. játszmáig együtt volt a pályán, ami azért Húsz20-ban elég szokatlan dolog! De valljuk be őszintén: nem csak ők voltak jó formában, de az ellenfél sok gyenge dobása is hozzájárult mindehhez. Mack végül 50 dobásból 86 futással zárt, és hiába adott később némi reményt Sophie Day azzal, hogy három dobáson belül mindkettejüket kiejtette, végül rajta kívül senki más nem szerzett kaput a zöldektől (Day egyet később még igen), így aztán az Adelaide jónak mondható 177 futással zárta a félidőt.

Arra viszont senki nem számított, ami a második félidőben történt. Annak ellenére, hogy a meloburne-iek között olyan világsztárok is játszanak, mint például Meg Lanning vagy Sophia Dunkley, a csapat hihetetlenül gyorsan összeomlott: senki sem szerzett még csak 10 futást sem, és csak az 5 extrának köszönhették, hogy egyáltalán 29-ig (!) eljutott az együttes a félidő végére.

Ez az eredmény a női BBL eddigi közel 500 mérkőzését tekintve két szempontból is csúcsdöntést jelent: egyrészt ilyen alacsony pontszámmal még sosem fejezte be egy csapat (eddig 66 volt a legkisebb eredmény), másrészt ekkora különbséggel (148 futás) még soha nem győzött senki. De még csak a közelében sem jártak eddig a 148-nak, hiszen az eddigi rekordgyőzelem 103 futásos volt (még 2017-ben).


Alapból nem látható kép
×