Grace Harris BBL-rekordot döntött, miután eltörött az ütője

2023. október 22. – Szerző: Krikettgalaxis

A női BBL egyik mai találkozóján a Brisbane Heat nyitó ütőse, Grace Harris 136-neskivel zárt, ami új csúcsot jelent a női bajnokság történetében. Csapata egyelőre a tabellát is vezeti.

Brisbane belvárosa a Brisbane (vagy Maiwar) nevű folyóval (illusztráció)Brisbane belvárosa a Brisbane (vagy Maiwar) nevű folyóval (illusztráció)

A kép szerzője: Kgbo (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 4.0

A 30 éves ausztrál ütős (akit egyébként nemrég éppen kihagytak a válogatottból a Karib-térség elleni sorozat alkalmával) már a harmadik százasát szerezte meg a BBL történetében: ezúttal mindössze 48 dobásból. De itt még nem állt meg: további 11 labda után elérte a 136 pontot is, amivel bőven megdöntötte minden idők legjobb eredményét a bajnokság történetében: ez a szám ugyanis 114 volt eddig. (114-et viszont többen is teljesítettek korábban.)

Ráadásul Harris ma 11 darab hatost is ütött, amivel szintén rekordot döntött: eddig 10 volt a legtöbb, amit valaha egy ütős szerzett. Erre még Ashley Gardner volt képes 2017-ben, ugyanezen a sydney-i pályán.

Érdekes jelenet volt, hogy a 11 közül az egyik hatost már törött nyelű ütővel szerezte. A szóban forgó ütés előtt, amikor éppen 64 ponton állt, már észrevette, hogy gond van az eszközzel (ezt a karóknál elhelyezett mikrofonok segítségével hallhatóvá vált megjegyzése is tanúsítja), de úgy gondolta: addig próbálja használni az ütőt, amíg végleg tönkre nem megy. Ez végül rögtön be is következett: miután eltalálta a labdát, a nyél a kezében maradt, de az ütő lapja lerepült róla, majdnem eltalálva az inaktív ütőst, Bess Heatht! Mint Harris később elmondta: már a meccs elején is kicsit laza volt az illesztés, de ez szerinte inkább pont hogy jó dolog, ezért nem kért cserét. A nagy törés előtt már hallott egy kisebb reccsenést vagy kattanást, de akkor még úgy gondolta: csak egy kicsit jobban kilazult, attól még használható lesz. És mint láttuk: igen, egy alkalomra még jó volt, az elütött labda 72 métert repült!

A meccset ezek után nem csoda, hogy a Brisbane nyerte meg: az ellenfél, a Perth Scorchers 50 futással lemaradt.

A másik mai találkozó egyébként a sydney-i rangadó volt: itt Csamari Atapattu 50-esének és 3 kapujának köszönhetően a Thunder nagy győzelmet aratott a városi rivális, a Sixers fölött.


Alapból nem látható kép
×