Kiderült: kutyaharapás okozta Alyssa Healy ijesztő kézsérülését

2023. október 23. – Szerző: Krikettgalaxis

Tegnap adtuk hírül, hogy szombat este otthonában súlyosnak tűnő sérülést szenvedett az ausztrál Alyssa Healy, de akkor még titok volt, hogy mi történt. Most kiderült: egyik saját staffordshire terrierje harapta meg, de szerencsére talán mégsem olyan nagy a baj, mint eleinte hitték.

Nem túl békés kutyák (illusztráció)Nem túl békés kutyák (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Tegnap még csak annyit lehetett tudni, hogy a világsztár játékos keze súlyosan megsérült egy otthoni balesetben. Azóta kiderültek a történet részletei.

Healy két verekedő-veszekedő staffordshire terrier kiskutyáját, Mistyt és Millie-t akarta szétválasztani, ám egyikük ráharapott a jobb mutatóujjára. (Apró érdekesség, hogy legutóbb egy olyan fényképet tett közzé, amelyen a bal keze van bekötve – talán tükrözte valaki a képet?) A sebből rengeteg vér folyt ki, ezért nagy volt az ijedtség: mint Healy később bevallotta, eleinte még a pályafutását is veszélyben érezte. Szerencsére a gyors orvosi beavatkozás jól sikerült, és azóta kiderült, hogy bár egy ütőér megsérült (ezért volt a sok vér), de a csontjában és az inaiban nem esett kár (ami nagyobb baj lett volna).

Csütörtökön még újra találkozik az orvossal, és majd akkor derülnek ki pontosabb részletek azzal kapcsolatban, hogy mikorra kerül újra játékra kész állapotba. Maga Healy egyébként most már derűlátó, ezért jobb kedvűen mesélte, hogy mennyire nincs szerencséjük a háztartási balesetekkel ott a Sydney Sixersnél: Dane van Niekerk például múltkor egy avokádó felvágása közben vágta meg magát.


Alapból nem látható kép
×