Amol Madzsúmdár lett az indiai női válogatott új vezetőedzője

2023. október 25. – Szerző: Krikettgalaxis

A tavaly december óta betöltetlen posztra az egykori kiváló, bár válogatottságig sosem jutó ütőjátékost, Amol Madzsúmdárt nevezték ki. Nagy felelősség hárul rá, ugyanis két éven belül két formátumban is lesz világbajnokság, az elvárások pedig Indiában is egyre nagyobbak a női válogatottal szemben.

Az indiai női válogatott egy régebbi képen (illusztráció)Az indiai női válogatott egy régebbi képen (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

2022 decemberéig Rames Pavár volt az indiai nők edzője, ám ekkor az Indiai Krikett-tanács (BCCI) hirtelen úgy döntött, a szerkezetátalakítás jegyében menesztik őt – mindössze két hónappal a Húsz20-as világbajnokság előtt.

Az azóta eltelt időben két ideiglenesen kijelölt szakember vezette a csapatot: a júliusi, Banglades elleni NH20-as sorozatban Núsín al Khadír, míg az összes többi eseményen: magán a világbajnokságon, valamint egy tavaly decemberi, Ausztrália elleni sorozatban, egy januári háromcsapatos tornán Dél-Afrikában, illetve a most ősszel rendezett Ázsia-játékokon (amit meg is nyertek) Hrisikes Kánitkar volt az edző.

A most kinevezett Amol Madzsúmdár a Randzsí-trófea legeredményesebb ütőjátékosa volt a maga korában, a Mumbaijal nyolc bajnoki címet is szerzett, mégsem hívták be soha a válogatottba. Amikor befejezte első osztályú pályafutását, máris edzősködni kezdett: dolgozott többek között korábbi együttesénél, a Mumbainál, az IPL-ben szereplő Rajasthan Royalsnál és 2019-ben a Dél-Afrikai válogatottnál, valamint foglalkozott a Nemzeti Krikettakadémia fiataljaival is.

A női válogatott élére több jelölt is volt, de miután a BCCI háromtagú tanácsadó testülete mindegyiküket meghallgatta, egyhangúlag Madzsúmdárt javasolták a poszt betöltésére.


Alapból nem látható kép
×