Nem sokon múlt, de Csehország nyerte a Közép-Európa-Kupát Magyarország előtt

2023. június 11. – Szerző: Krikettgalaxis

A hárommeccses idegenbeli sorozatban két nagyon szűk és egy harmadik, szűknek is értékelhető vereséget szenvedtünk. Az egyik vereség ráadásul holtversenyre végződő rendes játékidő, majd szuperjátszma eredménye volt.

Az Orloj óra, Prága egyik jelképe (illusztráció)Az Orloj óra, Prága egyik jelképe (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Ahogy már megírtuk, az idei Közép-Európa-Kupa szűkített mezőnnyel zajlott: mindössze a házigazda Csehország és egyetlen vendég, Magyarország vett részt rajta. A két csapat három mérkőzést játszott egymással: sajnos egyet sem tudtunk megnyerni.

Sovány vigasz, hogy az első meccsen a vereség ellenére a magyar válogatott játékosát, Kheterpal Abisheket választották meg a meccs legjobb emberének, miután 3 kaput szerzett, ütősként pedig 21-neskit teljesített. De sajnos csapatként egy picivel, 9 futással alulmaradtunk.

Mindjárt ezen az első meccsen két újoncot is avattunk Ravindran Vinoth és Prashar Abhitesh személyében: ők lettek a magyar válogatott történetének 20. és 21. játékosa. És mindketten az egész tornán szerepeltek, és igazából nem is rosszul: előbbi 72 futásig, utóbbi pedig 38 futásig és 2 kapuig jutott a 3 meccsen összesen.

A legizgalmasabban a második összecsapás alakult. Itt Csehország az előzőnél jóval magasabb, 170-es célt állított fel az első félidőben, de a mi ütőseink is sokkal jobban dolgoztak, és szépen ütögették a határokat is. Közülük is kiemelkedett Ahuja Abhishek, aki majdnem megszerezte pályafutása második 50-esét, de sajnos 48 pontnál elkapták. Aztán a 16. játszma végére igazán előnybe kerültünk: ekkor már jobban álltunk, mint Csehország ugyanekkor az első játékrészben. 18.1 után, amikor tehát még 11 dobás volt hátra ellenünk, már csak 7 futás hiányzott, és még 3 kapunk is megvolt: ekkor minden esély meglett volna a győzelemre, de sajnos a végén idő előtt elfogyott a 3 maradék ütősünk, és pont 169-re végeztünk, ami holtversenyt jelentett. Ez volt a magyar válogatott történetének első holtversenye. A döntés így a szuperjátszmára maradt, ami viszont nem sikerült jól, csak 6 futást gyűjtöttünk, amit aztán a csehek két dobásból lekergettek.

A harmadik meccs valamivel simább cseh győzelmet hozott, mint az első kettő, hiszen itt mi kezdtünk az ütéssel, ők pedig úgy kergették le a 139-es célt, hogy még 11 dubásuk maradt – de azért az is igaz, hogy csak 3 kapujuk, szóval azért annyira sima ez sem volt.

A kupán mind a legtöbb futást, mind a legtöbb kaput az ellenfél egy-egy játékosa szerezte. A legjobb magyarországi ütős Kheterpal Abishek lett 76 futással, a legjobb magyarországi dobó Kukikhel Zeeshan és Adapaka Bhavani 5–5 kapuval.

Megemlítendő statisztikai érdekesség, hogy ezen a tornán, az első meccsen érte el Kukikhel Zeeshan az 500. futását (ami egyelőre magyar rekord), és ezen a tornán, a második mérkőzésen szerezte meg Kheterpal Abishek a csapat történetének 100. olyan kapuját, amit a dobó érdemének számítanak a statisztikák.


Alapból nem látható kép
×