Teszt-vb-döntő: nem lett izgalmas az 5. nap, Ausztrália a bajnok!

2023. június 11. – Szerző: Krikettgalaxis

India sorozatban a második döntőjét bukta el ebben a formátumban, miután az utolsó napon nem sikerült 7 rendelkezésre álló kapuval 280 futást szerezniük. A meccs legjobbjának Travis Headet választották.

Egy kenguru valahol Ausztráliában (illusztráció)Egy kenguru valahol Ausztráliában (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Bár Indiának világrekordra lett volna szüksége, hogy a negyedik játékrészben 444 futásos célt kergessen le, de a tegnapi kezdés után még ez sem tűnt teljesen lehetetlenek.

Éppen emiatt voltak, akik abban reménykedtek, lesz legalább egy páros, aki sokáig húzza és jól felidegesíti az ausztrál dobókat: nem így lett, végül az egész mérkőzés alig több mint 20 játszma alatt befejeződött az ötödik napon! Az ebédszünetet elvileg a 63. játszma után tartották volna, de akkorra Indiának már csak egyetlen kapuja maradt, és az is nagyon benne volt a levegőben, hogy hamarosan elveszik, így az ebédet elhalasztották: végül nem kellett sokáig halasztani, mert 3 dobás múlva valóban kiesett az utolsó ütős, Szirádzs is, és kezdődhetett az ausztrál ünnep.

A meccs legjobbjának az első negyedben 163 futásig jutó Headet választották, aki a díj átadásakor arról beszélt, milyen sok munkát fektetett ebbe az eredménybe az elmúlt két évben, és kiemelte, hogy a hozzáállása végig pozitív és proaktív volt. Dicsérte Steven Smitht is, akivel az első játékrészben sokáig voltak bent ketten a pályán.

Ez után a döntő után biztosan kijelenthetjük, hogy az idei Hamvak rendkívül izgalmas lesz, hiszen most végre olyan időszakot élünk, amikor mind Ausztrália, mind Anglia hihetetlen jó formában van. Már csak 5 nap, és kezdődik! És ne feledjük: ez a Hamvak már a következő kétéves ciklus tesztvilágbajnokságának is része.


Alapból nem látható kép
×