Anya Shrubsole bejelentette: hamarosan visszavonul

2023. június 12. – Szerző: Krikettgalaxis

A 31 éves, világbajnok angol dobójátékos az idei Hundredben még játszik, de utána végleg visszavonul a professzionális krikettől. Ennek elsősorban egészségügyi okai vannak: mostanában ugyanis mindig fájdalmat érez játék közben.

Anya Shrubsole 2019-benAnya Shrubsole 2019-ben

A kép szerzője: Harrias (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 4.0

Alig fejeződött be az idei Charlotte Edwards-kupa, a győztes csapat, a Southern Vipers egyik legjobbja, nem mellesleg a döntő legjobbjának választott játékos, Anya Shrubsole bejelentette: hamarosan visszavonul a professzionális krikett minden formájától.

Shrubsole azt már 2022 tavaszán bejelentette, hogy a válogatottban (amellyel 2017-ben ENN-világbajnok lett) nem játszik többet, most pedig azt a döntését is nyilvánosságra hozta, hogy a klubpályafutását is befejezi.

Most szombaton még a kupadöntőben játszott (és egyébként kiejtette az ellenfél, a Blaze mindkét nyitó ütősét), majd az eső miatt a tartalék napon, azaz tegnap befejezett döntő után mondta el a nyilvánosságnak ezt az elhatározását, ami már egyébként amúgy is várható volt. Mint mondta: nem tudja pontos dátumhoz kötni, hogy mikor született meg benne a döntés, igazából már a torna egész ideje alatt érlelődött benne. Bár dobások közben már régóta érez fájdalmat, de amíg bírta, kitartott, mert amúgy nagyon élvezné a játékot, de sajnos a fájdalom mostanra sokszor már ezt az élvezetet is elvette tőle. Utolsó tornája a most nyári Hundred lesz, ahol a Southern Brave csapatát erősíti.


Alapból nem látható kép
×