Lezárult a női BBL alapszakasza

2023. november 26. – Szerző: Krikettgalaxis

Ma lejátszották az utolsó, 56. meccset is az ausztrál női Húsz20-as ligában, és kiderült, amit eddig is sejteni lehetett: a múltkor már biztossá vált három csapat mellett negyedikként a Sydney Thunder jutott be utolsóként a rájátszásba.

Egy kenguru valahol Ausztráliában (illusztráció)Egy kenguru valahol Ausztráliában (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Már csak három, de három annál izgalmasabb mérkőzés van hátra a BBL idei női szezonjából. Kedden az alapszakaszban 3. helyen végző Brisbane Heat és a negyedik Thunder csatázik, majd másnap ennek a találkozónak a győztese vív meg a tabella második helyén záró Perth Scorchersszel. Aki ott nyer, az lesz a jövő szombati döntő másik résztvevője az Adelaide Strikers mellett.

A legutóbbi hírünk óta eltelt időben három meccset játszottak le, és ezek között kettő szuperrangadó volt. Az elsőt, a melbourne-i derbit tegnap majdnem elmosta az eső, de végül DL-eljárással ki lehetett hirdetni az eredményt: eszerint a Stars 8 futással legyőzte a nagy riválist, a Renegadest – amelyik azonban nem volt igazán méltó ellenfél szinte senki számára az egész bajnokság során, hiszen mindössze két győzelmet tudott aratni 14 próbálkozásból (igaz, egyszer éppen az élen végző Strikerst múlták felül). Pedig ha nem zavart volna be az eső, most sem lettek volna talán rosszak az esélyeik, mivel a zöldek csak 119-es célt állítottak fel, a vörösöknél pedig a nyitó ütősök lassú kezdése után Hayley Matthews éppen kezdett magára találni (3 négyest is ütött gyorsan), de az időjárás ekkor közbeszólt.

A másik nagy rangadót ma játszották, a két sydney-i csapat között. A szezon első ilyen találkozóját több mint egy hónappal ezelőtt még simán nyerte a Thunder, most azonban a Sixers visszavágott, elsősorban a négy kapuig jutó Ashleigh Gardner és a 82 futást szerző Ellyse Perry vezérletével. Utóbbi egyébként egymaga a csapat teljes pontszámának több mint 65%-át szerezte!

A két derbi között volt még egy látszólag kisebb jelentőségű összecsapás, amikor az éllovas Strikers gálázva nyert a Hobart Hurricanes ellen – de valójában mégis volt ennek is jelentősége, hiszen matematikailag ezzel az eredménnyel vált biztossá, hogy a Hurricanes biztosan nem juthat be a rájátszásba, a Thunder viszont bejut.

Az alapszakasz legeredményesebb ütőse a Scorchers játékosa, Beth Mooney lett, aki 539 futást szerzett, míg a legtöbb kaput érdekes módon a 7. helyen végzett Stars dobója, Sophie Day gyűjtötte be: szám szerint 27-et, ami néggyel (!) több, mint a második helyezett eredménye.


Alapból nem látható kép
×