Egy kis tombolás után elültek a Hurrikánok

2023. december 11. – Szerző: Krikettgalaxis

Erős kezdés után visszaesett a Hobart Hurricanes játéka a mai BBL-meccsen: a Sydney Sixersnek ezek után nem sokat kellett izgulnia a kergetés során. A rózsaszínek így két mérkőzés után 100%-osak.

Sydney-i látkép (illusztráció)Sydney-i látkép (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Sokan mondták, hogy talán az idei lehet a Hobart Hurricanes eddigi legerősebb játékoskerete, sőt, olyanok is voltak, akik már most a csapat első bajnoki címét vizionálták erre az idényre. Valóban, a névsor nem áll rossz nevekből, és ott van még köztük a játékosbörze meglepetésembere, a már-már feledésbe merült, de az MLC-ben jól teljesített új-zélandi mindenes, Corey Anderson is. Eközben, bár a Sydnex Sixers megnyerte az első mérkőzését, de egyrészt nem annyira meggyőző játékkal, másrészt meg Steven Smith azóta elment a válogatotthoz, hiszen Ausztrália hamarosan tesztmérkőzést játszik Perthben Pakisztánnal. Így aztán nem lett volna túl nagy meglepetés, ha ma a vendéglátó hurrikánok győzedelmeskednek.

A BBL-rajongók most több napig alig láthattak játékot, hiszen mint megírtuk, szombaton eső miatt, vasárnap pedig a balesetveszélyes talaj miatt maradt el egy-egy találkozó. Ma végre jó idő volt Launcestonban, így végig lehetett játszani a meccset. Amit az ütéssel kezdő Hurricanes igen jól is kezdett: főként Caleb Jewell remekelt, aki 24 dobásból 41 futást gyűjtött be. A 6. játszmában sokak ereiben meghűlt a vér, amikor Tom Curran, a dobó jelezte: csúszik a talaj a lába alatt. Csak nem ma is meg kell szakítani a játékot?! Szerencsére csak egy rövid szünet volt emiatt, és már lehetett is folytatni. Ez a kis megszakítás azonban mintha megzavarta volna a hobartiakat, a következő dobásból ugyanis Jewell ki is esett, a többiek ütőjátéka pedig egy csapásra lelassult. Innentől kezdve senki sem tudott még csak 20 futásig sem eljutni, és a csapat pontaránya is alig haladta meg a végére a 6-ot. A Sixers sebes dobói jól használták ki például a lilák lassabb labdák elleni bizonytalankodását, és a mezőnyben is ügyesek voltak, kiváltképpen Jack Edwards és Ben Dwarshuis, így aztán sikerült 135-re korlátozniuk a tasmániai együttest.

A második félidő első kapuja Riley Meredith nevéhez fűződik, aki igazán nagy sebességgel képes dobni: most is ezt tette, azonban egy ilyen expressz dobás után, kettővel a kapuja után meghúzódott az oldala, és le kellett mennie a pályáról. Szegény Meredith nemrég tért vissza egy hasonló sérülés után, és úgy tűnik, most is kiesik egy időre... Helyette ezt a félbehagyott játszmát egyébként Anderson fejezte be, méghozzá három pöttyös labdával. Anderson egyébként, bár inkább ütőjátékban vártak tőle sokat, ma dobásban jeleskedett: két kaput is szerzett és mindössze 10 futást szereztek ellene 3 és fél játszmája során. De sem ő, sem a többi dobó nem bírt Daniel Hughesszal, aki 60 pontot tudott összeszedni, így hiába haladt a Sixers is viszonylag lassan a kergetésben, győzelmük nem igazán forgott veszélyben egy pillanatig sem. Végül négy dobással a vége előtt beértek a célba, és maradtak veretlenek, a tabella élére ugorva.


Alapból nem látható kép
×