A 200 sem volt elég a Thundernek

2023. december 19. – Szerző: Krikettgalaxis

Öt nap szünet után végre folytatódott az ausztrál BBL: ezúttal az Adelaide Strikers fogadta a Sydney Thundert. Utóbbiak az első félidőben kitűnően ütve 200-ig meneteltek, de a hazaiak a két Shortnak köszönhetően két dobással a vége előtt még ezt is lekergették.

Adelaide belvárosának látképe (illusztráció)Adelaide belvárosának látképe (illusztráció)

A kép szerzője: Ardash Muradian (Flickr), licenc: CC BY-SA 2.0

Az elmúlt napokban az ausztrálok tesztje miatt néhány napig szünetelt a bajnokság (bár az ott részt vevő játékosok amúgy sem játszanak mostanában a válogatott miatt a BBL-csapataikban), de most, hogy visszatért, még mindig nem ide irányult leginkább a világ figyelme: ezúttal az IPL-árverés volt a nap legnagyobb csodája. Este mi is beszámolunk róla!

A két együttes győzelem nélkül érkezett meg a mai találkozó elé: persze nagyon az elején vagyunk még, így semmi sincs veszve számukra. Különösen az Adelaide számára, hiszen az ő egyetlen meccsüket az eső mosta el, és ezért esélyük sem lett volna nyerni. Ami az összeállításokat illeti: a hazaiaknál a legnagyobb hír volt nemrég, hogy Rásid Hán sérülés miatt az egész BBL-től visszalépett, így a balra pörgető dobó szerepe most Cameron Boyce-ra hárult. A sydney-iek nem változtattak semmit legutóbbi tizenegyükön. És ha már az IPL-árverés szóba került: a Thunder edzője, Trevor Bayliss is ott tartózkodik jelenleg, ezért a csapat ma Bayliss helyettesének, Shawn Bradstreetnek a kezei alá tartozott.

A Thunder most az ütést választotta, és Alex Hales rögtön igen agresszív játékkal rukkolt elő, ám miután 7 dobásból 4 határt is ütött, a következőre melléhajtott, és eltalálták a kapuját. A helyére bejövő Matthew Gilkest az első labdából elkapták, viszont ezek után a zöldek szépen visszaharcoltak: Cameron Bancroft 54-ből 74-et teljesített, ami a legtöbb futás volt a félidőben, de szintén sokat ért Oliver Davies, Alex Ross és Nathan McAndrew rövidebb jelenléte, hiszen ők mindhárman 175 fölötti aránnyal ütöttek, és hárman összesen 53 dobásból gyűjtöttek be éppen 100 pontot. Vagyis a csapat összpontszámának felét, ugyanis végül a vendégek 200-zal végeztek. Ehhez az is hozzájárult, hogy a félidő középső részén volt egy olyan 40-labdás sorozat is, ami alatt mindössze egyetlen nullás fordult elő. De lehetett volna azért egy kicsit több is ez a 200, ha David Payne nem dob egy kiváló utolsó játszmát: a huszadikban ugyanis két kapu is elesett, miközben mindössze 6 pont gyűlt össze.

A 200 futás a világ bármely pályáján elég fenyegető eredmény, de most úgy tűnt, a talaj elég ütősbarát, így esélytelennek nem volt mondható a kergetés. És a Strikers két nyitó ütőse, a két Short: Matthew Short és D’Arcy Short (akik egyébként nem rokonok) ezt szépen bizonyította is. Bár volt három egymás utáni határmentes játszmájuk is, de együtt bent tudtak maradni a pályán egészen 12.5-ig, Matthew kieséséig, amikorra pedig már 139-re hozták fel csapatukat. Ezek után volt egy kis lassulás a játékban: a 16. játszmában például McAndrew dobásaiból mindössze 4 futás gyűlt össze, a következőben pedig Daniel Sams korlátozta ellenfeleit 7-re, majd D’Arcy-t is kiejtette. A Thunder elszállni látszó esélyei visszajöttek! Ám a Strikers ekkor kérte ki a két játszmányi választható erőfölényt, ami be is jött nekik: 6 négyest is beütöttek ezalatt, így ismét ők kerültek fölénybe: az utolsó játszmára már csak 8 futás kellett nekik a győzelemhez. Bár ezt a játszmát Zamán Hán kapuval nyitotta, de után Adam Hose egy 4–2–6-os sorozattal gyorsan lezárta a meccset.

A Sydney Thunder így továbbra is pont nélkül áll, míg az Adelaide Strikers följött 3 pontra, ami jelenleg a 4. helyre elég nekik.


Alapból nem látható kép
×