Curran nélkül is tovább tart a Sixers sikersorozata

2023. december 22. – Szerző: Krikettgalaxis

Mint ismert, a Sydney Sixers játékosát, Tom Currant négy meccsről eltiltották botrányos viselkedése miatt: de ma a csapat nélküle is felül tudott kerekedni az Adelaide Strikersen, még ha csak egyetlen futásocskával is.

Sydney-i látkép (illusztráció)Sydney-i látkép (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Két veretlen csapat találkozott ma, a BBL idei szezonjának 11. mérkőzésén. A vendég Adelaide nem változtatott azon a csapatán, amelyik múltkor sikerrel kergetett le egy igen nagy célt a másik sydney-i csapat, a Thunder ellen, és a Sixers is csak azért cserélt egyet, mert mint ahogy említettük, Tom Currant eltiltották: helyette ma Joel Davies játszott.

A mérkőzés legnagyobb érdekessége az volt, hogy a férfi BBL-ben most használtak először újfajta világító karókat: ezek az Electra fantázianévre hallgató eszközök korábban a női bajnokságban már bemutatkoztak, de a férfiaknál most először láthattuk őket. Lényegük, hogy mindhárom karó egy-egy színes fénycső, de olyan, hogy nem feltétlenül egyszerre egy színben világít az egész, hanem akár futófény is megjelenhet rajta. Öt különböző eseménynél öt különböző fényjátékot mutat be a szerkezet: kapuvesztéskor először pirosan villog az egész, majd pedig ilyen tűzlobogást utánzó mintázatot jelenít meg. Négyes határeseménynél változó színben villog az egész, de úgy, hogy minden pillanatban mindhárom karó egyszínű. Hatosnál is színes villogás van, de akkor a színek lentről felfelé végigfutnak a karókon. Rossz dobás esetén piros–fehér villogás van, szintén futófényes átmenettel, két játszma között pedig a lila és a kék színek váltakoznak rajta.

Az első félidőben a Sixers ütött, és mindjárt az első játszmában három alkalommal is megláthattuk a különböző színekben villogó kapukat: három négyes is született Josh Philippe jóvoltából. A 4. játszma végén 39/0 volt az állás, de amint véget ért az erőfölény, fordult a kocka: az 5. játszmában Jamie Overton mindkét nyitó ütőst kiejtette, miközben csak 1 futás született. Sőt, hasonló játszmát vitelezett ki a hatodikban James Bazley is – igaz, itt csak egy kapu veszett el és 3 futás született, de a lényeg, hogy a sydney-iek így is kisebbfajta bajba kerültek. Innentől kezdve jelentősen megritkultak a határesemények, egyedül Jordan Silk tudott 7 négyest is beütni, valamint a félidő legutolsó dobásából egy hatost (az egyetlen maximumot a játékrészben) – ugyanis ő bent maradt a félidő végéig, 66 pontot szerezve. Rajta kívül csak 4 négyest szereztek a többiek, azt is mind egyetlen játszmában, a választható erőfölény idején. A csapat elért 155 futásával egyik fél sem lehetett igazán elégedetlen, de elégedett sem.

A pálya ugyanis kissé egyenetlen talajúnak tűnt, ami sokszor nehézzé tette az ütést. A kergetés első 13 dobása után ez az állásból is meglátszott: ekkor 4/1-et mutatott az eredményjelző. Chris Lynn és Matthew Short azonban megmentette a helyzetet a kékek számára: előbbi 17 dobásból 37 pontot szerzett, utóbbi pedig, bár jóval lassabban, de elért 55-ig. De amikor véget ért a kergetés erőfölénye, utána itt is igaz volt, ami az első félidő nagy részében: kevés határ jött, és ami jött, abból is nem kevés (jelen esetben 3) a választható erőfölény egyik játszmája során. De az is igaz, hogy Short is ugyanebben az említett játszmában esett ki Jack Edwards cselesen lassabb labdájából. Két játszmával a vége előtt 23 kellett volna a győzelemhez, de a korábban is igen takarékos Jackson Bird a 19. játszmát is lehozta úgy, hogy csak 5 futást tudtak ellene szerezni, így az utolsó 6 dobásra még 18 hiányzott. Akkor viszont jött Overton, és egy 4–2–6-os sorozattal visszahozta a reményeket a vendégek számára! Így az utolsó 3 dobásból már csak 6 pont kellett volna: de ekkor meg Ben Dwarshuis, a dobó vált hőssé, ugyanis neki éppen sikerült megvédenie ezt a kis előnyt – a Sixers egyetlen futással nyert!

Így a rózsaszín csapat továbbra is 100%-os, és följött a tabella 2. helyére, míg az Adelaide maradt a negyedik, ami még rájátszást érő hely.


Alapból nem látható kép
×