Megszűnik a Jamaica Tallawahs

2023. december 22. – Szerző: Krikettgalaxis

Több mint 10 éves fennállás után megszűnik a Karib-térség Húsz20-as ligájának, a CPL-nek az egyik legsikeresebb klubja, a Jamaica szigetét képviselő Tallawahs, tulajdonosa szerint ugyanis nem volt kifizetődő fenntartani az egyesületet. Helyét egy Antigua és Barbuda-i klub veheti majd át 2024-től.

Jamaicai tengerpart (illusztráció)Jamaicai tengerpart (illusztráció)

A kép szerzője: Belarmino Ribeiro (Panoramio), licenc: CC BY 3.0

A CPL hivatalosan is megerősítette: 2024-től nem indul a bajnokságban a korábbi háromszoros bajnok Jamaica Tallawahs. Kris Persaud, egy guyanai származású floridai üzletember, a csapat tulajdonosa elmondta: pénzügyileg nem volt fenntartható a csapat működtetése, ezért nem volt más választása, mint hogy visszaadják azt a CPL-nek.

A tervek szerint azonban a 2024-es CPL is hat együttes versengése lesz: újoncként ugyanis beneveznek majd egy Antigua és Barbuda-i csapatot is, aminek egyelőre még nincs neve. 2013-ban és 2014-ben már játszott a ligában egy itteni klub, az Antigua Hawksbills, de rendkívül gyengén szerepelt, majd meg is szűnt, és helyettük jött létre a 2015-ös szezonra a St Kitts & Nevis Patriots.

Daryll Matthew, Antigua és Barbuda sportminisztere ezen a héten korábban már felvázolta azokat a terveit, miszerint 2024-ben indítanának egy csapatot a CPL-ben. A politikus elmondta: még a visszafogott becslések szerint is évente legalább 6 millió amerikai dollárt hozhat nekik a konyhára az az egyszerű tény, hogy lesz egy klubjuk a CPL-ben.

A liga képviselői azt is közölték: szeretnék, ha a jövőben lenne egy Jamaicát képviselő együttes is a bajnokságban, de ha lesz is, akkor azt legkorábban 2025-ben láthatják majd a nézők.

Érdekesség, hogy annak ellenére, hogy Jamaica a Karib-térség legnagyobb szigete és a történelem során számos világhírű krikettjátékost nevelt ki, mostanában valahogy a helyiek húzódoznak attól, hogy pénz fektessenek a sportba. Bár az elmúlt években még szépen (és sikeresen) működött a Tallawahs, de 2019 óta nem játszottak hazai pályán, és a kingstoni Sabina Parkban, az ország fő stadionjában is több mind egy éve volt már utoljára nemzetközi meccs. Ősszel az is kiderült, hogy a közelgő világbajnokságon, aminek a Karib-térség lesz a társházigazdája, Jamaica kimarad a rendezésből, itt nem lesznek vébémeccsek sem.


Alapból nem látható kép
×