A Hobart nyerte az előrehozott karácsonyi meccset

2023. december 23. – Szerző: Krikettgalaxis

Ma két olyan mérkőzést rendeztek a BBL-ben, amikor két nyeretlen klub találkozott: a másodikon a Hobart Hurricanes kergette le a Melbourne Renegades első félidei eredményét, megszerezve ezzel első pontjaikat.

Hobart belvárosa, háttérben a Tasmán híd (illusztráció)Hobart belvárosa, háttérben a Tasmán híd (illusztráció)

A kép szerzője: CSIRO, licenc: CC BY 3.0

Néhány éve hagyománnyá vált, hogy (a liga szervezőinek segítségével) a Hobart Hurricanes szenteste napjára időzít egy hazai mérkőzést. Idén azonban erre nem kaptak lehetőséget: holnap és karácsony első napján is szünet lesz a BBL-ben, ezért egy nappal korábban, 23-án játszották le a karácsonyi találkozójukat.

A lilák, két vereség után érkezve, úgy döntöttek, hármat is változtatnak a tizenegyükön – igaz, egy hiányzás oka sérülés: Ben McDermott szedett össze tegnap valamit, bár a részleteket nem lehet tudni. A másik kettő, aki ma nem kapott lehetőséget a legutóbbi csapatból, Mitchell Owen és Billy Stanlake volt, a három új ember pedig Matthew Wade, Macalister Wright és Riley Meredith. A Renegades ugyanazt a csapatot küldte pályára, mint legutóbbi meccsükön.

Még a kezdés előtt két apró érdekességnek lehettünk szemtanúi: az egyik, hogy egy kutya jelent meg valahol a pálya szélén, ami miatt elég sok néző is kimozdult a helyéről és lement a játéktér határához, a másik pedig, hogy Isa Guha, az egykori játékos, későbbi kommentátor, valamint Mark Howard krikettújságíró és sportműsorvezető az itteni közönségnek is bemutatták az új Electra világító karókat, amelyeket tegnap használtak először élesben a férfi BBL-ben. Hogy mit tudnak, arról is tegnap írtunk egy kicsit.

Miután elkezdődött a játék, kicsit több mint 7 játszmáig az történt a pályán, amit a most ütésre kényszerülő Renegades eltervezett: Joe Clarke is szépen haladt, és a múltkor kacsázó Quinton de Kock is végre megszerezte első futásait vörös színekben (bár mostanában a Renegades-mezek valójában eléggé rózsaszínes árnyalatot vettek fel), méghozzá nem is keveset: 22 dobásból 38-at! Ezek után viszont két egymást követő dobásból kiesett QdK és a helyére bejövő, múltkor valódi oktatójátékot bemutató Jake Fraser-McGurk is: ők ketten tehát szerepet cseréltek, hiszen múltkor egyikük kacsázott, a másik remekelt, ma meg fordítva. Patrick Dooley-nek viszont majdnem meglett a mesterhármas is: a két kapu után dobott egy csalókát, amibe Nic Maddinson csak beleélezett, de az elkapást megúszta. Nem úszta viszont meg a következő játszma első dobását Clarke, aki Nathan Ellis dobásának ütött mellé, így aztán 4 dobás alatt 78/0-ról 78/3-ra zuhantak a melbourne-iek! Egy kis idő kellett nekik, amíg ezek után magukhoz tértek, de aztán Aaron Finch és Jonathan Wells (főként a választható erőfölény idejét kihasználva) újra elég sok pontot hozzáadott a csapat gyűjteményéhez, így aztán 183-mal végezték be a félidőt. Az utolsó játszma egyébként egy érdekes jelenettel kezdődött: lejárt az idő, ami alatt a Hurricanesnek be kellett volna fejeznie a 19. játszmát, ezért abban a szokásos büntetésben részesültek, hogy csak négy mezőnyjátékost állíthattak a külső pályára. Csakhogy ők ezt nem vették észre, ezért az első dobás idején 5 mezőnyjátékosuk volt kívül: ezt a dobást rossznak nyilvánították a játékvezetők, így még egy szabadütés is következett. Ezen végül akár 5 pont is múlhatott, mert 1 extra volt a rossz dobás, a szabadütésből meg 4-et szerzett az ellenfél.

A második játékrész elején talán még ez a zavarodottság ült a hobartiak fejében, legalábbis Caleb Jewellében, ugyanis mindjárt az első játszmában először majdnem kidobták (egy hajszálnyival kerülte el a labda a kaput), a következő dobásból meg LKE lett a vége, kacsával távozhatott. Eközben egyébként a Renegadesnél Finch el kellett, hogy hagyja a pályát, mert megfájdult a háta. A hullámzó játék ezek után tovább folytatódott: most meg a Hurricanes támadt fel a rossz kezdés után: Wade és Wright társulása ugyanis nem kevesebb mint 140 futást ért el a 13. játszmáig, amíg fel nem bomlott! Bár Wright kiesése után némileg lelassult a pontszerzés, de az addig elért arány már olyan magas volt, hogy ez is bőven belefért: egy játszmával a vége előtt elérték a célt. Így bár az eddigi rossz NFA-juk nem sokat tudott javulni, de a lényeg most számukra a két pont: ezzel följöttek a hatodik helyre és megelőzték mai riválisukat, akik pedig lecsúsztak a hetedikre.


Alapból nem látható kép
×