Rásid Hán ezúttal New Yorkban tűnik fel

2023. június 16. – Szerző: Krikettgalaxis

Mivel egy-egy krikettbajnokság nem tart egész éven át, ezért egy játékos akár évi 3–4 bajnokságban megjelenhet. Most az afgán világsztárról derült ki: nyáron játszani fog az MLC-ben az MI New York csapatában is.

Rásid Hán 2018 körülRásid Hán 2018 körül

A kép szerzője: Afghanistan Cricket Board (YouTube), licenc: CC BY 3.0

Azt sejtettük, hogy a július közepén induló amerikai Húsz20-as bajnokság, az MLC nem lesz nagyon gyenge bajnokság, mert rengeteg pénzt fektetnek bele, de az eddig bejelentett játékosigazolások talán még a legtöbb szurkoló várakozásait is felülmúlták. Nemrég a Los Angeles Knight Riders jelentett be jónéhány világszerte ismert és kiváló játékost, most pedig az MI New York: ők talán (részben) még ismertebbeket és jobbakat.

Az MI kapitánya az a Kieron Pollard lesz, aki bár a nemzetközi krikettől már visszavonult, de korábban rengeteget játszott a New York-iak anyaegyesületében, a Mumbai Indiansben és megjelent az MI-család másik tagjánál, az MI Emiratesnél is.

Rajta kívül ott lesz még, mint említettük Rásid Hán (aki pedig szintén felbukkant az MI Emiratesnél, valamit Dél-Afrikában az MI Cape Townnál is), valamint Trent Boult (Mumbai és Emirates), Kagiso Rabada (Fokvárosi MI), Nicholas Pooran (Emirates), Tim David (Mumbai és Fokváros), Dewald Brevis (szintén Mumbai és Fokváros), és Jason Behrendorff (Mumbai).

Ami az amerikai játékosokat illeti, közülük eddig Monank Patel, Steven Taylor, Nosthush Kenjige, Shayan Jahangir és Kyle Phillip leigazolását jelentették be: ők mindannyian szerepeltek már az amerikai válogatottban is.

A New York vezetőedzője a korábbi dél-afrikai válogatott Robin Peterson lesz, a dobóedző Laszit Málinga, az ütőedző Dzsagadís Arunkumár, míg a mezőnyedző James Pamment.


Alapból nem látható kép
×