A másik melbourne-i csapatnak nem sikerült a pontszerzés

2023. december 26. – Szerző: Krikettgalaxis

A mai nap úgy kezdődött, hogy a BBL két melbourne-i klubjának 7 meccsből egyetlen győzelme sem volt, de aztán a Stars megverte a Sixerst, így már csak a Renegades állt nyeretlenül: de továbbra is úgy fog, mivel a Scorcherst sem sikerült ma felülmúlniuk.

Perzselő (pörzsölő) Nap (illusztráció)Perzselő (pörzsölő) Nap (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Amikor ennek a mérkőzésnek el kellett volna kezdődnie, a másik még zajlott, így itt némi csúszással lehetett csak belevágni a játékba, de ez lényegében semmit sem befolyásolt. A vendég Renegades a dobást választotta, ellentétben az utolsó két alkalommal, amikor először való ütésre kárhoztatták őket, és az összeállításukon is változtattak egyet – igaz, nem taktikai okokból, hiszen Aaron Finchet múltkori hátfájdalmai miatt pihentették: helyette most Shaun Marsh játszott, méghozzá először ebben az idényben. A Perth is egyet cserélt, és szintén kényszerűségből: náluk az eddigi kapitány, Ashton Turner térde ment tönkre, ami miatt már az egész szezont ki kell hagynia: helyére Nick Hobson került be, a kapitányi feladatokat pedig Aaron Hardie látta el.

Az első félidő az utóbbi idők talán egyik legfurcsább eredménylapját hozta. A Scorchers mind a tizenegy játékosa sorra került az ütésben, és a 11-ből 8 játékos nulla vagy egy futást gyűjtött be! Ellenben Hardie és Josh Inglis 50-est teljesített (egészen pontosan 57-et és 64-et), és Laurie Evans is hozzátett egy hasznos 24-et. A legeredményesebb társulást természetesen Hardie és Inglis alkotta: ez már a harmadik kapus pár volt, és 9 dobás után kialakult... Viszont ők ketten 76 labdán keresztül voltak bent, és 120 pontot szereztek, ami a csapat összteljesítményének több mint 74%-a, sőt, ha az extrákat nem számoljuk, akkor pontosan a 80%-a! Amikor ők elbúcsúztak, a végén nagyjából ugyanazt láttuk, mint az elején: gyorsan fogyó kapuk, kevés pont (az utolsó 7 kaput 5 pont megszerzése alatt vesztették el!) – vagyis összességében rendkívül hullámzó játékrész volt.

A narancsok által elért 162 nem tűnt valami félelmetes eredménynek, de látva a renegátok eddigi gyengélkedését, már előre izgalmasnak tűnt a kergetés. Főleg úgy, hogy az első két játszmában Jason Behrendorff és Jhye Richardson csak 1–1 futást hagyott a pirosaknak! Ezek után viszont úgy tűnt, beindul a határgyár, hiszen Quinton de Kock a következő 7 vele szembeni dobásból 4 határt is ütött – de utána kiesett. Aztán a 6. játszmában egy rettentő érdekes kiesést láthattunk: Andrew Tye dobását Joe Clarke éppen a sáv másik végén álló kapura ütötte rá. Ez még önmagában semmit sem jelent, csakhogy két másik dolog is teljesült: egyrészt az inaktív ütős, Jake Fraser-McGurk kint volt a vonalán kívül, amikor a kapu ledőlt, másrészt pedig a videózásból kiderült, hogy a labda, mielőtt eltalálta volna a kaput, a dobó jobb cipőjén irányt változtatott! Ez pedig azt jelenti, hogy a szabályok szerint kifutás történt, hiszen egy mezőnyjátékos érintkezett utoljára a labdával, és úgy találta el a kaput. Viszont mivel a másik végen történt, így Clarke maradt bent – ő pedig Marshsal alkotott egy ígéretes társulást: egészen a 14. játszmáig, 110 pontig voltak együtt. Ekkor már nagyon a Renegades felé billent a mérleg, de Clarke kiesése mindent megváltoztatott: a következő ütősök ugyanis szinte pont annyira eredménytelenek maradtak, mint a Scorcherséi az első félidőben: az 5. rendtől lefelé senki sem tudott 10 futást sem begyűjteni. Így pedig a pontszerzés annyira lelassult, hogy végül a renegátok 13 futással lemaradtak.

A Scorchers újabb győzelmével 7 pontra jött föl, ami jelenleg a 2. helyre elég a szintén 7 pontos Heat mögött, míg a Renegades maradt az utolsó helyen, 1 ponttal.


Alapból nem látható kép
×