Tovább száguld a Scorchers is

2024. január 3. – Szerző: Krikettgalaxis

A mai második BBL-meccsen is egy veretlen csapat lépett pályára, és ugyanúgy, mint az elsőn, itt is sikerült megőriznie a veretlenségét az illető klubnak: ezúttal a Perth Scorchersről beszélünk, akiknek mind ütésben, mind dobásban volt egy kiemelkedő játékosuk, így könnyedén verték az Adelaide-et.

Perth látképe (illusztráció)Perth látképe (illusztráció)

A kép szerzője: Calistemon (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 4.0

Érdekes módon mire elérkeztünk a mai találkozóhoz, a nyolc csapatnak már a fele 7 meccset játszott le, miközben a Perthnek ez volt még csak az ötödik. Ez azért alakult így, mert ez a nyugat-ausztráliai város igen messze fekszik az összes többitől, és így tudták legjobban megszervezni, hogy ne kelljen túl sokat ide-oda utazgatniuk az idény során. De kevés meccs ide vagy oda: a Scorchers eddig is rájátszást érő helyen állt, ugyanis egyetlen vereséget sem szenvedett még – ellentétben a vendég Strikersszel, akik győzelemmel kezdték a tornát, de utána háromszor is kikaptak.

A narancsok egyetlen változtatással ugyanazt a csapatot küldték pályára, mint legutóbbi meccsükön: most csak Nick Hobson maradt ki, aki helyett Sam Whiteman játszott. Ezzel szemben a vendégek hármat is cseréltek: nem volt itt Benjamin Manenti, Wes Agar és Brendan Doggett, de szerepelt a csapatban Thomas Kelly, Henry Thornton és David Payne.

A Strikers a dobást választotta, és az első félidő sokáig teljesen átlagos mederben csordogált: se nem túl lassan, se nem túl gyorsan haladó ütősök, néha egy-egy kapu: az első 14 játszmában Thornton kétszer, míg Jamie Overton egyszer volt eredményes. Ekkor már bent volt a pályán Laurie Evans, méghozzá 3 dobásból 3 futással, vagyis semmi különös. De ekkor a Scorchers kikérte a két játszmányi választható erőfölényt, ezalatt pedig néhány sima futáson kívül négy hatost is láthattunk Evasntől, majd hamarosan, összesen 18 labdából elérte az egyéni 50-est is. De ez még semmi, mert utána tovább folytatta, és például az utolsó játszma utolsó 4 dobásából is két négyest és két hatost szerzett: összességében pedig 85 futással zárt, 28 dobásból, ami 300 fölötti arányt jelent! Ezzel egyértelműen megmentette a csapatot is, ami így 211-gyel zárt: sok szurkoló bizony felemlegette, mennyire hiányzik az Adelaide-ből Rásid Hán...

A kékek persze nem tehettek mást ekkora célt látva, mint megpróbálni begyújtani a rakétákat. Ezt lényegében két, esetleg három játékosukról mondhatjuk el, hogy sikerült neki: ezek egyike egyértelműen a nyitó Matthew Short aki 44 dobásból 74 futásig jutott, de ott volt még Chris Lynn is, aki ugyancsak közel 170-es aránnyal szerzett 27-et. Nála ugyan többet gyűjtött Thomas Kelly, de lassabban, mások pedig nagyon lemaradtak – nem utolsó sorban Lance Morris dobójátékának köszönhetően, aki ötös zsákmányig jutott: ebben az idényben ő a második játékos, akinek ez sikerült. Így aztán nem sokáig volt kérdés, hogy mi lesz az eredmény, és tényleg az lett: a Perth nyerte meg a találkozót, méghozzá elég simán.

Így a narancsok följöttek a második helyre, kettővel kevesebbet játszva, mint a körülöttük levő csapatok, az Adelaide viszont lecsúszott az utolsó helyre.


Alapból nem látható kép
×