Még elsőbb lett a Brisbane Heat, mint volt

2024. január 3. – Szerző: Krikettgalaxis

Eddig is vezette a BBL tabelláját a Brisbane Heat, de a mai, Sydney Sixers elleni újabb győzelmüknek köszönhetően már négy ponttal előzik meg a második helyezettet – aki éppenséggel mai ellenfelük.

Brisbane belvárosa a Brisbane (vagy Maiwar) nevű folyóval (illusztráció)Brisbane belvárosa a Brisbane (vagy Maiwar) nevű folyóval (illusztráció)

A kép szerzője: Kgbo (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 4.0

Mindössze két nap telt el azóta, hogy ugyanennek a két csapatnak találkoznia kellett volna Brisbane-ben: akkor azonban a nagy esőzések miatt azt az összecsapást nem tudták megtartani. A mai meccs viszont nem a múltkorinak a bepótlása volt (azt már soha nem fogják bepótolni), hanem eredetileg is így tervezték, hogy három napon belül kétszer játszanak egymással.

A helyszín ezúttal egy kisebb létesítmény, a teltházas Coffs Harbour-i stadion volt, mivel a Sixers igazi hazai pályáján, az SCG-ben jelenleg tesztmeccs zajlik.

A rózsaszín együttes kettőt változtatott legutóbbi lejátszott (de szintén eredmény nélkül végződött) találkozójához képest: nem játszott most Joel Davies és Jackson Bird, itt volt viszont Steve O’Keefe és a négymeccses eltiltást letöltött Tom Curran. A kékek ugyanazzal a tizenegy emberrel léptek pályára, mint legutóbb.

Bár a talaj eleinte nem tűnt rossznak, az elsőként ütésre kárhoztatott Sixers nem tudott igazán belelendülni az elején. Igaz, kaput nem vesztettek az erőfölényben, de a megszerzett 23 futásukkal nem lehettek igazán elégedettek. A következő játszmákban is sikerült ugyan nekik pár határ, de Matthew Kuhnemann, amellett, hogy igen takarékos is volt, két kaput is megszerzett a 7. játszmáig, így a félidő felénél 62/2 volt az állás. A nyitó ütős, Josh Philippe később 41-ig jutott el, de az utána következő legjobbak is csak 22–22 futást tudtak hozzátenni az összpontszámhoz, a legtöbben pedig még 10-et sem, így végül annak ellenére is csak 141-gyel zárták a játékrészt, hogy az utolsó két labdából Ben Dwarshuis beütött egy négyest és egy hatost.

A második félidő eredménylapja néhány kísérteties hasonlóságot mutat az elsőével. Az egyik nyitó ütős, Josh Brown (Figyel mindenki? Ő is Josh!) 43, a másik pedig 9 futással esett ki – az első félidőben ez 41 és 9 volt. A következő két legtöbb futás 23 és 22 – az elsőben ez két darab 22 volt. De ezek az eredmények kicsit lassabban kezdtek szállingózni, mint a Sixersnél az elején: a 12. játszma végén, amikor eső miatt meg kellett szakítani a játékot, 80/4 volt az állás, ami szűk Heat-vereséget jelentett volna a DL-eljárás szerint! A vendégek szerencséjére azonban mintegy 20 perc elteltével lehetett folytatni a játékot – méghozzá 3 játszmával lerövidítve, 124-es célt kitűzve. A folytatásban Paul Walter, talán újabb esőmegszakítástól tartva rögtön egy hatossal kezdett, biztosítva, hogy most már ők vezessenek az erőforrásarányos számításban. A 15. játszmában kikérték a választható erőfölényt, és milyen jól tették: az első három dobásából így sikerült két négyest ütötniük, 104 pontra jőve föl. Ekkor pedig újra elkezdett szakadni az eső, de a brisbane-iek immáron 3-mal a kiszámolt menedék fölött jártak, így aztán, mivel többé nem lehetett folytatni a játékot, egy kis várakozás után 3 futással megnyerték a meccset.

A Heat így továbbra is veretlenül vezeti a tabellát, és lényegében már kijelenthetjük, hogy biztosan bejut a rájátszásba. A Sixers viszont második vereségét szenvedte el: igaz, így is egyelőre megmaradtak a második helyen.


Alapból nem látható kép
×