Csak fél nap lett az ausztrál teszt második napja

2024. január 4. – Szerző: Krikettgalaxis

Kevés futást és mindössze a két ausztrál nyitó ütős kiesését hozta az eső miatt 46 játszma után félbeszakadt mai nap a tegnap kezdődött teszten. Jelenleg Pakisztán 197 futással vezet, Ausztrália 116/2-re áll a második játékrészben.

Eső (illusztráció)Eső (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A tegnapi nap egyértelműen Ámir Dzsamál ütőjátékáról maradt emlékezetes, így sokan kíváncsian várták, vajon igazi szakmájában, a dobásban mit tud ma felmutatni. De a világ még nagyobb része még inkább David Warnert várta, akinek ez az utolsó tesztje, vagyis az utolsó előtti játékrésze (hacsak nem jön közbe valami, ami miatt nem lesz idő az utolsóra).

Az egész mai napra az igen lassú ausztrál haladás volt a jellemző. De hiába a biztonsági játék, mégis kialakult már egy nagy esély a pakisztániak számára a 14. játszmában: a főszereplő a két imént említett játékos volt – na meg szegény Szaím Ajúb, aki élete első tesztjén tegnap kacsázott, most meg egy könnyű elkapást rontott el katonaként. Ez egyébként pont abban az egyetlen játszmában történt, amikor Ága Szalmán, aki ott szokott állni, éppen valamiért lement a pályáról. A vendégek tehát továbbra is hadilábon álltak a szerencsével.

A következő fontos esemény a 25. játszmában jött el: Warner kiesése. Méghozzá Ága Szalmán első játszmájából: erősen pörgő és élesen kitérülő labdájába a tapasztalt ütős csak az ütő vállával tudott beleérni, a labdát pedig egy katona, Bábar Ázam elkapta. A csalódottan levonuló játékost nagy éljenzés fogadta a nézőtérről, noha most csak 34 pontot ért el. Az ebéd hamarosan, 78/1-es állásnál érkezett el.

De az ausztrálok ebéd után is igen lassan haladtak, Usman Khawaja például csaknem 150 labdával nézett szembe összesen, és még a 33-at sem érte el az ütési aránya, a csapat pontaránya pedig 2,5 körül mozgott. Khawaja lassúságának a 44. játszma vetett véget, amikor Dzsamál dobásába beleért és a kapus elkapta: bár a bíró elsőre nem adta meg, de a videós technológia kisegítette a játékvezetőt – és a pakisztániakat.

A sötét felhők viszont lassan közeledtek a stadionhoz, és a 47. játszma után (ami a mai nap 46. játszmája volt), 14:20 táján a játékvezetők meg is állították a játékot a rossz fényviszonyok miatt. Pedig még a világítást is felkapcsolták, és kívülről nézve nem tűnt veszélyesnek a helyzet. A bírók azt is felajánlották Sán Maszúd kapitánynak, hogy használjon csak pörgető dobókat: ebben az esetben engedték volna a további játékot, mert a lassú labdák felméréséhez az ütőjátékosoknak egy kicsit kevesebb fény is elég, mint a gyors labdákéhoz. Maszúd azonban ebbe nem egyezett bele, ezért megállt a játék.

14:40-kor megkezdték az előrehozott teaszünetet is, de 15 óra után elkezdett esni az eső is. Végül nem sokkal 17 óra előtt a teljes napot lefújták, így maradt a 116/2-es állás, ami 197 futásos ausztrál hátrányt jelent.


Alapból nem látható kép
×