Tovább özönlenek a futások az SA20-ban

2024. január 14. – Szerző: Krikettgalaxis

Még csak az ötödik valóban megrendezett meccsre került sor az idényben, de már a negyedik alkalommal láttunk 200 fölötti eredményt az első félidőben, ráadásul most a kergető csapat is elért 200-ig. A tegnapelőtti mérkőzés mai visszavágójáról beszélünk, ahol a Royals újra meg tudta verni a Capitalst – igaz, most már jóval nehezebben.

Tűzijáték (illusztráció)Tűzijáték (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Máris itt volt tehát az első olyan párosítás, amelynek rögtön el lett pukkasztva mindkét alkalma: tegnapelőtt Paarlban, ma pedig Pretoria mellett játszott egymással a két együttes. Múltkor a Royals egy nem túl magas pontszámot tudott megvédeni kiváló dobójátékának köszönhetően: most a Capitals ismét a dobással való kezdést választotta.

Az összeállításokban mindössze egyetlen változtatás történt, méghozzá a vesztes fővárosiaknál: kihagyták Senuran Muthusamyt és betették Hardus Viljoent.

Nem egy olyan félidőt láttunk mostanában, hogy az első pár játszma csendes, tapogatózó volt, a vége pedig mégis 200 fölötti eredmény lett. Ez az mostani első játékrész is ilyen volt. Az első 10 dobásból csak 7 futás született, határ nélkül, miközben Jason Roy máris kiesett egy elkapás során. Jos Buttler ezután elkezdett támadni, 23-ból 39-et szerzett, de az igazi hősök a 4. és 5. rendű David Miller és Mitchell van Buuren voltak. Amikor a 9. játszma elején összeállt a társulásuk, még csak 69 pontja volt a csapatnak – aztán innen úgy vitték föl 210-re a Paarlt, hogy egyikük sem esett ki! Mindketten nagyjából 40 dobásból 70–75 pontot hoztak össze, összességében kettejük párja a csapat összpontszámának több mint kétharmadát adta ki! A Pretoria dobójátékáról nem sok jót lehet mondani, talán Adil Rashid volt még a legjobb, aki csak 7,75-tel gazdálkodott.

De tudták jól a házigazdák: ezen a pályán mostanában nem egy hatalmas kergetés végződött sikerrel, így ők is reménytelien fogtak bele a magukéba. Ehhez képest Lungi Ngidi rögtön az első játszmában két ütőst is kiejtett, jócskán megtépázva az imént említett reményeket. Csakhogy a fővárosiaknak is volt a tarsolyában egy majdnem ugyanolyan jó társulás, mint Miller és Van Buuren: náluk most ez után a két kapu után állt össze Will Jacks és Rilee Rossouw. Előbbi 34-ből 58, utóbbi pedig 45-ből 82 pontjával járult hozzá ahhoz, hogy ha ránézünk a kukacgrafikonra, akkor azt látjuk: szinte a teljes kergetés során a Capitals állt jobban időarányosan! Amikor ez a pár felbomlott, még a többiek is hoztak pár határt (főleg James Neesham), így három játszmával a vége előtt már csak 33 futás hiányzott: egyáltalán nem tűnt lehetetlennek. Hát még amikor három dobással később már csak 24 kellett a győzelemhez! De ekkor jött újra Ngidi, és búcsúztatta Corbin Boscht, az utolsó játszmát pedig Obed McCoy hozta le mindössze 3 futással, így hiába a sokáig kitartó fővárosi fölény, ismét a rózsaszínek győzedelmeskedtek.

Az eredménynek köszönhetően a Paarl Royals följött a második helyre, míg a Pretoria Capitals maradt az utolsó helyen pont nélkül.


Alapból nem látható kép
×