Faf du Plessis Dallasban is szuperkirály

2023. június 18. – Szerző: Krikettgalaxis

A hamarosan induló MLC dallasi csapata, a Texas Super Kings bejelentette néhány kiválóság szerződtetését: ott lesz Faf du Plessis mellett például Devon Conway és Ambátí Rájadú is.

Dallas látképe (illusztráció)Dallas látképe (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Az elmúlt időszakban megszokhattuk, hogy ha egy IPL-csapat tulajdonosa egy másik Húsz20-as ligában is felvásárol egy csapatot, akkor gyakran odaviszi az eredeti IPL-klub több játékosát: általában a külföldieket, mert az indiaiakat az Indiai Krikett-tanács szabályzata nem engedi (amíg még náluk otthon aktívak).

Nem történt ez másként a Super Kings családnál sem: a család legújabb tagjánál, a Texas Super Kingsnél is feltűnt Faf du Plessis a Chennai Super Kings és a dél-afrikai SA20-ban szereplő Joburg Super Kings együttesének is tagja, míg Devon Conway, Rájadú és a szintén Dallasba szerződtetett Mitchell Santner is szerepel a csennai klubban (igaz, Rájadú onnan épp nemrég vonult vissza), míg Gerald Coetzee a johannesburgi szuperkirályok tagja. Érdekes jelenség lesz a 39 éves Dwayne Bravo, aki korábban játszott a CSK-ban, de a legutóbbi szezonban már mint dobóedző segítette a csapatot: ezúttal az MLC-ben ismét játékosként fog pályára lépni.

Rajtuk kívül Texasba érkezik még a dél-afrikai David Miller, az ausztrál Daniel Sams (aki nemrég úgy döntött, nem köt állami szerződést Új-Dél-Walesszel, azért, hogy jobb lehetőségekhez jusson a jól fizető Húsz20-as ligákban), a pakisztáni Szamí Ászlam, valamint néhány amerikai válogatott játékos: Rusty Theron és Saiteja Mukkamalla.

A dallasiak vezetőedzője ugyanúgy Stephen Fleming lesz, mint a CSK-é és a JSK-é, de feltűnik még az edzői stábban Fleming segítőjeként az az Eric Simmons és Albie Morkel is, akik az SA20-ban már segítették az edző munkáját.


Alapból nem látható kép
×