A szezon eddigi legnagyobb kergetését mutatta be az MI az ILT20-ban

2024. január 28. – Szerző: Krikettgalaxis

Érezhetően jobb az Abu Dhabi Knight Riders, mint tavaly, de érezhetően jobb az MI Emirates is. Előbbi ma is egy magas, 189-es célt állított fel, de utóbbi ezt is elérte, és győzelmével már 4 pont előnnyel vezeti a tabellát.

Abu-Dzabi látképe (illusztráció)Abu-Dzabi látképe (illusztráció)

A kép szerzője: FritzDaCat (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 3.0

Már eddig is az MI Emirates volt az egyetlen csapat, amelyik három győzelmet is fel tudott mutatni, de az Abu Dhabi KR is csak két ponttal volt lemaradva tőlük, ami ahhoz képest semmiképpen sem rossz, hogy a lilák tavaly mindössze egyetlen meccset tudtak megnyerni. Most pedig még arra is megnyílt az esélyük, hogy akár az első helyre is felugorjanak.

A mai napon (is) két meccset játszanak az ILT20-ban, de ezeket most egy kicsit kisebb figyelem övezi, mert a krikettrajongók leginkább a Karib-térség ausztráliai tesztgyőzelméről beszélnek. Itt a helyszínen a meccs előtt a két csapatkapitány is külön gratulált a karibiaknak.

Aztán elkezdődött a játék, méghozzá az MI dobásaival, ahogy azt kérték. Viszont az ADKR ütősei ma (szinte) mindannyian jó formában voltak: először Joe Clarke ütött be 13 dobásból 4 határt, aztán Michael Pepper és Alísan Sarafu vitte a hátán a csapatot egészen 83 futásig, amit már a 9. játszmára elértek. De amikor Pepper 38 ponttal kiesett, hát a helyére lépett Sam Hain, aki 40-ig jutott, aztán ott volt még Andre Russell is, aki meg 46-ig – és mindezt 17 dobásból, ami alatt 6-szor ütött maximumot (és négyest egyszer sem)! A dobók közül az afgán Fazalhak Fárúkít illeti a legnagyobb dicséret, mert ő három ütőst is ki tudott ejteni: a harmadikat egyébként Trent Boult fantasztikus egykezes elkapásának köszönhetően. De a félidőt így is az ütősök dominálták, akik 188 pontig repítették a csapatot.

Csakhogy az ütősök az MI-ben sem adták alább. Mindjárt a nyitó pár, Kuszal Perérá és Mohammad Vaszím erős, alig megbontható társulást alkotott: ők már az erőfölény (6 játszma!) végére elérték a 89 futást, és bár utána következett négy határmentes játszma is, amelyek közül a negyedikben Perérá (54 futással) ki is esett, de utána tovább folytatódott a határgyártás, amelybe ezúttal a harmadik rendű Nicholas Pooran is beszállt három négyessel és két hatossal. Vaszím végül 89-neskivel zárt, a csapat pedig 1 játszmával a vége előtt elérte a 189 futást – és a 8 pontot a tabellán, ami egy mérkőzéssel most már utol sem érhető, hiszen a második helyezett csak 4 ponttal rendelkezik.


Alapból nem látható kép
×