Újabb igen rövid meccs részese volt a Joburg Super Kings

2024. január 31. – Szerző: Krikettgalaxis

A szuperkirályok már többször is játszottak igen rövid mérkőzést ebben a szezonban, általában eső miatt, ezúttal viszont a saját gyenge játékuk volt az oka. A Sunrisers ugyanis gyorsan végigszántott rajtuk az első félidőben, aztán a kergetés már a legkisebb gondot sem okozta a címvédőnek.

Gqeberha belvárosa a városházával (illusztráció)Gqeberha belvárosa a városházával (illusztráció)

A kép szerzője: Leo za1 (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 3.0

A 2024-es SA20 nyitómeccse éppen e két klub találkozója lett volna, ám akkor az eső miatt még csak a pénzfeldobás sem zajlott le, nemhogy a játék el tudott volna kezdődni. Most akkor csapott össze újra a két csapat, amikor már nagyon közeledünk a végéhez, és kezd tisztulni a kép: a Sunrisers egy esetleges győzelemmel bebiztosíthatta volna az amúgy sem túl kétséges helyét a rájátszásban, míg a Super Kingsnek még a négy (vagy öt) pont sem jelentett volna életbiztosítást, következésképpen borzasztóan szükségük lett volna a pontokra.

A sárgáknál az a hír érkezett, hogy Romario Shepherd és Zahír Hán válogatottbeli kötelezettségek miatt elhagyta a csapatot, de mivel legutóbb úgysem játszottak, ezért nem ez volt az oka annak a változtatásnak, amit a Super Kings véghezvitt: ez a változtatás abban állt, hogy David Wiese helyett Doug Bracewell játszott: az új-zélandi dobónak ez volt élete első SA20-as meccse. A címvédőnél az apróbb sérüléssel bajlódó Ottniel Baartmant váltotta Beyers Swanepoel.

A SEC a dobást választotta, így máris bejött a pályára az a Du Plooy LeusFaf du Plessis társulás, akik múltkor az MI ellen valódi szőnyegbombázást mutattak be. Ez azonban ma nem jött össze: Du Plessis (bár a bíró elsőre nem adta meg) egy elkapás miatt nulla ponttal távozott, a következő dobásból pedig Daniel Worrall még Reeza Hendrickst is kikacsáztatta. Wayne Madsen ezek után ugyan el tudott jutni 32 futásig, de Du Plooy is 18-cal búcsúzott, sőt, mindenki más is alig-alig tudott megindulni, és máris esett ki, sőt, Marco Jansen még egy szűz játszmát is lehozott. A Joburg így végül alig több mint 15 játszma alatt elfogyott, és mivel csak 78 futást tudtak begyűjteni, így az SA20 történetének második legalacsonyabb összpontszámát hozták össze (a végigjátszott félidőket tekintve).

Bár a kergetés első két játszmája összesen is csak 4 futást hozott, még ezek után sem sok kétség lehetett afelől, hogy vajon végül sikerül-e elérniük a célt. Esetleg annyi lehetett a kérdés, hogy sikerül-e egy-két kaput begyűjteniük a sárga dobóknak, vagy 10 kapus győzelem lesz belőle: végül a válasz az lett, hogy Lizaad Williamsnek sikerült kiejtenie Jordan Hermannt, de aztán Dawid Malan és Tom Abell magabiztos játékkal besétált a célba.

Az izgalmak tehát elmaradtak, de a kelet-fokföldiek ezt bizonyára nem bánják: mai (pluszpontot is érő) győzelmükkel följöttek a második helyre a tabellán, és matematikailag is bebiztosították a helyüket a rájátszásban. Ellenben a Super Kings csak 3 ponttal előzi meg az 5. Capitalst, és már eggyel többet játszottak, mint ők, vagyis elég nagy veszélybe kerültek!


Alapból nem látható kép
×