Ma ismét csalódniuk kellett Afganisztán szurkolóinak

2024. február 5. – Szerző: Krikettgalaxis

Tegnap már úgy tűnt, akár keresnivalója is lehet Afganisztánnak a Srí Lanka elleni teszten: ma azonban elég hamar véget ért a stabil játékuk, így Srí Lanka előtt rendkívül alacsony cél állt a végére: azt pedig kapuvesztés nélkül lekergették.

A híres dambullai Aranytemplom Srí Lankában (illusztráció)A híres dambullai Aranytemplom Srí Lankában (illusztráció)

A kép szerzője: Bernard Gagnon (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 3.0

Tegnap egyértelműen Ibráhim Zadrán volt a nap hőse, hiszen 101-neskivel végzett, de Rahmat Sáh sem volt már messze a maga 50-esétől. Afganisztán pedig attól nem járt nagy távolságra, hogy előnyt alakítson ki: csak 42 futással voltak lemaradva az éjszakai pihenő idején. Amikor egyébként esett egy kis eső, de a pálya jól le volt takarva, így csontszáraz körülmények várták reggel a csapatokat.

Sáh néhány játszma alatt ledolgozta az 50-ből még hiányzó futásokat, de rögvest elérkeztünk a 80. játszma végére, amikor ki lehetett kérni az új labdát: Srí Lanka ki is kérte. Ez pedig mindent megváltoztatott: 81.2-ben Sáh máris beleélezett egy labdába, ami a kapusé lett, és Zadrán sem bírta már sokáig. Vagyis: időben még valamennyire igen, hiszen a 90. játszma végén búcsúzott, de pontszámban nem sokat lépett előre közben, így 114-gyel végzett. Kiejtője egyébként Prabhát Dzsajaszúrija volt, akinek dobása átsurrant az ütős lába és védekezésre tartott ütője között. Az első játékrészben ekkor kezdődött az afgánok lecsuszamlása, és bizony itt sem kellett sokat várni arra. Hasmatulláh Sáhídí ugyancsak Dzsajaszúrija áldozata lett, innentől kezdve pedig kizárólag Nászir Dzsamál tudott érdemben hozzátenni a csapat pontszámához. Ő 41 futásig jutott úgy, hogy 5. rendű létére nem esett ki a végéig, miközben az őt követő ütősök sorra távoztak, nem sokkal azok után, hogy följöttek a pályára: az utolsó hat ember mindössze 8 (!) futást tudott begyűjteni együttvéve! Őket is leginkább Dzsajaszúrija ritkította meg egyébként, aki ötös zsákmánnyal zárta a negyedet – Afganisztán pedig 296 futással, ami nagy csalódást jelent a tegnapi nap után. Srí Lanka előtt csupán egy 56-os cél állt.

Ezt a célt pedig Dimut Karunáratna és Nisán Maduska úgy lekergette, mint a villám, vagy legalábbis a tesztvillám, ami azért nem annyira gyors, mint egy rendes villám, de gyorsabb, mint a sima tesztjáték. Az 56 eléréséhez ugyanis 7.2 játszma elég volt nekik: Karunáratna 32, Maduska pedig 22 ponttal zárt. Előbbi nemrég említette meg, hogy nagy célja lenne 100 tesztet lejátszani és eljutni 10 000 futásig: most egy kicsit közelebb került ezekhez a célokhoz. A 100 már nincs messze (11 hiányzik), de azért a 6740 futásból még nagy munkára lesz szükség, amíg tízezer lesz. Mindenesetre sok sikert kívánunk hozzá a 35 éves játékosnak – és sok sikert Afganisztánnak is, akik rossz szájízzel vághatnak bele a hamarosan kezdődő Srí Lanka-i fehérlabdás sorozatokba: a két csapat három ENN-ben és három NH20-ban találkozik péntektől kezdődően.


Alapból nem látható kép
×