Raza-varázslat Hollandia ellen

2023. június 20. – Szerző: Krikettgalaxis

A hollandok csak ráijeszteni tudtak a házigazda Zimbabwére a vb-selejtezőn, de Sikandar Raza 4 kapujára és szupergyors százasára nem volt ellenszerük.

Sikandar Raza 2022-benSikandar Raza 2022-ben

A kép szerzője: Storm machine (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 4.0

Idén már negyedszer találkozott férfi ENN-ben Hollandia és Zimbabwe: eddig kétszer nyertek az afrikaiak, egyszer az európaiak, így most is izgalmas mérkőzésre lehetett számítani a vb-selejtező alkalmával.

A hazaiak a dobást választották, mert bár rendkívül sima és ütésre alkalmas volt a sáv talaja, de azért úgy érezték, a meccs későbbi szakaszaiban még alkalmasabb lesz. A hollandoknak viszont úgy tűnt, kezdettől fogva jól muzsikált a sávtalaj, vagy a zimbabwei dobók nem voltak elég ügyesek és-vagy kreatívak – mindenesetre a holland nyitó ütősök, Vikramjit Singh és Max O’Dowd több mint 20 játszmáig ütött együtt, és egészeszen 120 futásig elrepítették a csapatot együtt.

Ám a 21. játszmában Sikandar Raza lecsapott, és kidobta O’Dowdot. Aztán a következő 3 kaput is mind ő szerezte, a többi dobó pedig még pazarlóan is dobott, így végül a hollandok történetük legmagasabb ENN-pontszámával, 315-tel zárták a félidőt. (Egyszer egyébként, még 2007-ben, Bermuda ellen már értek el 315-öt.)

De ez a magasnak tűnő pontszám csak egy kicsit ijesztette meg a hazaiakat, akik végig bátor játékkal haladtak előre a kergetésben. Az első meccsen Nepál ellen is remeklő Ervine és Williams ezúttal is jó formában volt: előbbi 50, utóbbi 91 futásig jutott, de a legnagyobbat csakúgy, mint dobásban, az ütésben is Sikandar Raza villantotta, aki 54 dobásból 102 futást ért el, ami a valaha volt leggyorsabb zimbabwei százast is jelenti egyben! Nem is kicsit döntötte meg az eddigi rekordot, az ugyanis 70 dobás volt... méghozzá Sean Williams által két nappal ezelőtt :)

Raza mai utolsó ütése egyébként egy hatos volt, éppen az, amivel elérte a százast, és amivel egyben meg is nyerték a mérkőzést – 55 dobással a vége előtt!


Alapból nem látható kép
×