Két nap alatt 180 fokot fordult a világ az ILT20-ban

2024. február 7. (utolsó módosítás: 2024. február 8. 20:23) – Szerző: Krikettgalaxis

Tegnapelőtt a Knight Riders dobói végigszántottak a Warriors ütősein, az alacsony célt pedig könnyen lekergették. Ma ennek pontosan az ellenkezője teljesült a két csapat újabb összecsapásán, ezzel pedig a sardzsaiak létfontosságú pontokat szereztek.

Sardzsa látképe az al-Núr szigetről (illusztráció)Sardzsa látképe az al-Núr szigetről (illusztráció)

A kép szerzője: Shahana Shamsuddin (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 4.0

Az ADKR a maga 10 pontjával már majdnem biztosan bejutott a rájátszásba, ám négy csapat között még kemény harc folyik ugyanezért. A négy közül a legrosszabb helyzetben éppen a Sharjah Warriors volt, akik nem csak hogy mindössze 6 ponttal rendelkeztek, de a három 6-pontos együttes közül messze a legrosszabb volt az NFA-juk, így ha tovább akarnak jutni, akkor szinte biztos, hogy csak a pontszámukra támaszkodhatnak majd. Ahhoz pedig ma lényegében kötelező volt a győzelem, hiszen ezen kívül már csak egy meccsük lesz. Csakhogy két nappal ezelőtt ugyanezzel a Knight Ridersszel találkoztak, és annak katasztrofális vereség lett a vége... Ráadásul az abu-dzabiaknak további lendületet adhatott, hogy kisebb kézsérülése után visszatért a szokásos kapitányuk, Sunil Narine is.

A Warriors ezúttal a dobást választotta, hátha így több szerencséjük lesz. És azonnal lett is, bár nem csak a szerencsén múlt! Az első játszmát Chris Woakes szűzre dobta, és még kiejtette közben Joe Clarke-ot is. A negyedik játszmát a változatosság kedvéért Daniel Sams hozta szűzre: két szűz az erőfölényben, ilyet a világon nem nagyon látunk sehol! Igaz, aztán az erőfölény végéig Alísan Sarafu négy határral is jelentkezett még, és Michael Pepper is beütött egyet, de aztán a 9. játszmában mindketten kiestek: mindkettejük Adil Rashid pörgetéseinek lett az áldozata. Innentől pedig a teljes csapat összeomlott: 62/3-ról úgy zuhantak le 94/10-re, hogy közben csak Laurie Evans volt az egyetlen, aki legalább négyest tudott ütni (ő kettőt is), a többiek viszont alig gyűjtöttek be 1–2 nyomorúságos futásocskát. A 13. játszmában Rashid ismét duplázott, de a mesterhármas nem lett meg, és ugyanez történt Joe Denlyvel is a 17. játszmában. Igen, jól olvasták: Joe Denly, a magas rendű ütős is dobott – a Sardzsa összesen 8 dobóval próbálkozott ma. Ja, és csak úgy mellékesen: ez a Denly-játszma is szűz lett, tehát a félidő során három (!!!) szüzet láthattunk! Érdekesség, hogy a 10 kapuból 1 kifutás volt, a többi közül pedig 8-at angol (vagy legalábbis angliai) játékosok szereztek.

A kergetés során nagyjából 8 dobásig volt versenyben az ADKR. Ekkor még örülhettek annak, hogy csak 4 futást szerzett az ellenfél, és kapitányuk, Tom Kohler-Cadmore ki is esett, de utána Nirósan Dikvella és a mostanában amúgy nem túl jó formában levő Liam Livingstone beindult, és az 5. játszma végére 55 pontra hozták fel a csapatot. Innen pedig már nem volt menekvés a Knight Riders számára: hiába verték le a 13 dobásból 30 futásig jutó Livingstone kapuját, ezek után már szinte csak szimplákkal és duplákkal is ráért játszani a Sardzsa: egyetlen hatos jött már csak a mérkőzés végéig (egyébként Denlytől), és a 14. játszmában kényelmesen besétáltak a célba.

Ezzel a győzelmével a Warriors följött a negyedik helyre, bár NFA-juk még mindig nagyon rossz, így ha a mögöttük levők bármelyike nyer egyet, ismét le fognak szorulni a továbbjutó helyről. Az ADKR-nek pedig nincs túl sok izgulnivalója: 10 ponttal továbbra is másodikak.


Alapból nem látható kép
×