Comilla Victorians: százas és mesterhármas egy meccsen

2024. február 13. – Szerző: Krikettgalaxis

Bár nem írunk külön-külön híreket a BPL mérkőzéseiről, de ma írunk egy kicsit, mert két viszonylag ritkán látható esemény történt meg egyszerre: a Comilla Victorians ütőse, Will Jacks százasig jutott, dobójuk, Moeen Ali pedig mesterhármast szerzett a Chattogram Challengers ellen. Közben a Rangpur Riders is folytatja jó szereplését.

Kumillái látkép (illusztráció)Kumillái látkép (illusztráció)

A kép szerzője: Shahidul Hasan Roman (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 4.0

Lassan a végéhez közeledik a BPL csoportköre, és két csapat kezd kiemelkedni a mezőnyből: a mai két meccs győztesei, a címvédő Comilla Victorians és a Rangpur Riders.

A Victorians mai meccsén az első félidőben egy kacsa és két ötvenes (Litan Dász és Moeen Ali) mellett egy százast is láttunk Will Jacks jóvoltából: ő nemrég érkezett meg a csapathoz, miután az SA20-ban véget ért a szereplése. Neki ez volt az idei BPL-ben a harmadik meccse, és máris 53 dobásból 108 futást gyűjtött be. A csapat 239 pontig jutott el, amivel beállították a BPL-történelem rekordját: ennél többet még egy együttes sem szerzett, csak egyszer volt egy 239-es eredmény még 2019-ben. A kergetés persze nem sikerült a Chattogram Challengersnek: ebben nagy szerepe volt a 4–4 kapuig jutó Risád Hoszennek és Moeen Alinak: utóbbi ráadásul a 17. játszmában mesterhármast szerzett, amikor egymás utáni három dobásából búcsúztatta a sorvég utolsó három ütősét. Nehéz döntés lehetett, hogy ki legyen a meccs embere: a százasig jutó Jacks vagy az 50-esig menetelő és mesterhármast szerző Ali – végül Jackst választották meg.

A nap másik mérkőzésén a listavezető Rangpur Riders is 200 fölötti célt állított fel a Khulna Tigersnek, amit a tigrisek nem tudtak lekergetni. Itt a Rangpurban Sákib ál-Hászán és Máhedí Hászán volt a hős, akik egyenként is 60 fölé jutottak, ráadásul jó magas aránnyal. De hiába szerzett még két kaput is Ál-Hászán a második félidőben, mégsem ő lett a mérkőzés legjobbja, hanem az ötös zsákmányt szerző Imran Tahirt válaszották meg. Egyébként ez volt még csak az idei BPL-szezon második michelle-je.

Jelenleg a Rangpur 14 ponttal áll a tabella élén, mögöttük a Comilla következik 12-vel, de ők eggyel kevesebbet játszottak. A Durdanto Dhaka leledzik az utolsó helyen, és nemrég eldőlt, hogy ők már semmiképpen nem juthatnak be a rájátszásba. De a többi csapat még komolyan verseng a továbbjutó helyekért.


Alapból nem látható kép
×