India A-válogatottja nyerte a feltörekvő csapatok női Ázsia-kupáját

2023. június 21. – Szerző: Krikettgalaxis

Igen különös torna volt ez: a 15 tervezett meccsnek több mint a fele, 8 teljesen elmaradt az esőzések miatt. A mai döntő Banglades és India A-válogatottjai között viszont teljes hosszában meg volt tartható.

India zászlaja (illusztráció)India zászlaja (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Jó kis kezdeményezés lett volna ez a női torna, melyet idén először rendeztek meg: lényege az, hogy négy gyengébb válogatott mellett négy erősebb országnak az A-válogatottja mérkőzik meg egymással (krikettben az A-válogatott jelenti a második számú válogatottat). Csakhogy idén pont akkor és ott (június 12. és 21. között, Hongkongban) nagyon sok eső esett, emiatt szinte értékelhetetlen lett az egész torna. A 15-ből 8 mérkőzés elmaradt, de a maradék 7-ből is kettőt le kellett rövidíteni, csak 5 meccs tudott teljes hosszúságú lenni.

Az A csoportban először Pakisztán–A verte 9 futással Nepált, majd India–A győzött Hongkong ellen ugyanennyi kapuval, de a többi négy meccs mind elmaradt. A B csoportban Srí Lanka–A nyert 3 kapuval az Egyesül Arab Emírségek ellen, Banglades–A 97 futással Malajzia ellen illetve egy 5–5-játszmásra lerövidített összecsapáson az Emírségek 5 kapuval Malajzia ellen, a többi elmaradt. Ez utóbbi volt egyébként az egyetlen olyan mérkőzés a tornán, ami hivatalos NH20-nak számított, hiszen az A-válogatottak meccsei nem tekintendők annak.

Az első elődöntőt június 19-én játszotta volna India és Srí Lanka, de sem aznap, sem a másnapi tartaléknapon nem tudták elkezdeni sem a találkozót az időjárás miatt, így India jutott tovább az alapján, hogy ők korábban csoportjukban elsők lettek, míg Srí Lanka csak második. A másik elődöntőn Banglades egy 9–9 játszmásra rövidített meccsen győzött Pakisztán ellen (de már ezt is a tartaléknapon rendezték), majd a döntőben végre újra 20–20 játszmás mérkőzésre került sor: itt India 31 futással legyőzte Bangladest.

Ennek a furcsa, csonka tornának a legjobb játékosává a 20 éves indiai Srejanká Pátilt választották, aki 9 kaput is szerzett. A legtöbb futást (59-et) egyébként a bangladesi Mursidá Khátun gyűjtötte.


Alapból nem látható kép
×