Megint az utolsó dobásig nyitott WPL-meccset láttunk

2024. február 24. – Szerző: Krikettgalaxis

Kettőből kettő: ennyi mérkőzés alakult úgy az idei WPL-szezonban eddig, hogy egy labdával a vége előtt még bárki nyerhetett volna. A mai alkalommal a Royal Challengers lett a szerencsésebb fél, az UP Warriorz pedig bosszankodhat.

A Bengaluru-palota Bengaluruban (illusztráció)A Bengaluru-palota Bengaluruban (illusztráció)

A kép szerzője: Basavarajmin21 (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 4.0

Először játszhatott hazai pályán a teljes WPL-törtéenelmben az RCB: a tavalyi szezon ugyanis végig Mumbaiban volt, most viszont az első fele itt, Bengaluruban kerül megrendezésre. A jó nagynak számító Csinnászvámí Stadion lelátói meg is teltek nézőkkel, akik már nagyon korán elkezdték a szurkolást, sőt, sokan már a tegnapi nyitóünnepségen is az RCB-nek szurkoltak, pedig aznap nem is ez a csapat játszott.

De ne feledkezzünk meg az ellenfélről, az Uttar Prades államból érkező Warriorzról sem, akik ugyan nem voltak túl sikeresek tavaly, de keretük igen erős volt, és talán azóta még tovább is erősödött. Náluk a bőség okoz problémát a magas ütősrendben: talán maguk sem tudják, melyik ujjukat harapják meg, és kit hagyjanak ki a csapatból. Talán Grace Harris helye nem volt nagyon bizonyos az összeállításban, de végül ő bekerült, míg például a csak későn szerződtetett Csamari Atapattu vagy éppen Danni Wyatt kimaradt.

Hét újoncot viszont avattak ma a csapatok. A hazaiaknál Sophie Molineux, Szabbhínení Meghaná, Georgia Wareham és Szimran Bahádur volt az új (Molineux és Bahádur másik WPL-klubban sem játszott még soha), míg a Warriorznál Púnam Khemnár mutatkozott be ma (ő tavaly pont az RCB-ben szerepelt), valamint két abszolút újonc, Száimá Thákor és Vrindá Dines.

Az RCB ütőjátéka sokszor tavaly sem volt a kívánatos szinten, és ma is mutatkoztak hibái: főleg a kiegyenlítetlenség. Legtöbb játékosuk ma is igazán alulteljesített, viszont ketten meg kiemelkedtek a mezőnyből. Először Szabbhínení Meghná, később pedig Ricsá Ghos: Szabbhínení (ez neki a családneve, amit, mint telugu lány, hozzánk, magyarokhoz hasonlóan első névként használ) 53, míg Ghos 62 futást gyűjtött be. Eközben olyan nagyágyúk búcsúztak kevés ponttal, mint például a két nyitó, Sophie Devine és Szmriti Mandháná, vagy éppen a 4. rendű Ellyse Perry. A két kiemelkedő ütős társulása a 8. játszmában állt össze, és 71 megszerzett futás után, a 17. játszmában bomlott fel. Ez a 17. játszma volt az, ami jelentősen visszavetette az RCB vérmes reményeit: előtte akár 170-es pontszámban is gondolkodhattak, de Rádzsesvarí Gájkvár ebben a játszmában nem csak Szabbhínenít, de a következőként bejövő Warehamet is kiejtette, miközben egyetlen futást tudtak csak szerezni ellene. Majdnem hasonlóan jóra sikerült UP-szempontból a 19. játszma, amit Dípti Sarmá csinált végig: itt 4 futás és egy kapu született. Így aztán a bengaluruiak csak 157-ig jutottak el – de azért ez sem volt rossz pontszám, mert ez a mai sáv lassabbnak tűnt, mint az, amin (ugyanebben a stadionban) tegnap játszottak, és 170 körül voltak a pontszámok.

A kergetést a világsztár Alyssa Healy és a sokak számára teljesen ismeretlen, fiatal Vrindá Dines kezdte meg középen. Utóbbi aztán mindjárt az első adandó lehetőségből négyest ütött, aztán pedig sokkal tovább vitte, mint Healy: az ausztrál ugyanis a 2. játszmában honfitársa, Molineux áldozatává vált, aki egy igen szép dobással találta el a kaput. A következő játszmában két egymás utáni dobásból is LKE-gyanú merült fel Dinessel szemben, de a videózás mindkét esetben kimutatta, hogy a gyanúnál nincs szó többről, így aztán az ütős folytathatta: és folytatta is egészen a 9. játszmáig – igaz, eközben elég kevés futást gyűjtött be, csak 18-at. Még ugyanebben a játszmában Tahlia McGrath is kiesett: Sobhaná Ásá így két kaput szerzett gyors egymásutánban. A következő pár, Grace Harris és Svetá Szehrávat viszont igen lendületes volt: de a lendületük csak a 17. játszmáig tartott ki, amikor újra Ásá dobott, és ezúttal újabb három kapuval gyarapította zsákmányát, sőt, még egy olyan dobása is volt ugyanebben a játszmában, amit LKE-re meg is adott a bíró, de a videózás elvette tőle. A játszma előtt 32 futás hiányzott az UP-nek 24 dobásból, 3 elveszett kapuval, utána pedig 30 futás kellett volna 18 dobásból, 6 kapuvesztés után. Egész más, nem? De még így is eljutottak odáig, hogy a 20. játszmában már csak 11 pontot kellett volna összeszedniük – ez viszont végül Molineux megakadályozta, mert csak 8-at sikerült, így nagyon szűken ugyan (2 futással), de a Warriorz alulmaradt. Az ötös zsákmányt szerző Ásá révén pedig talán egy új leendő híresség nevét ismertük meg, bár igaz, már 31 éves, de még lehet, hogy hallani fogunk róla sokat. Egy biztos: ma nem csak kapuival, de lelkes és egyedi kapuörömeivel is felhívta magára a figyelmet.


Alapból nem látható kép
×