Antigua & Barbuda Falcons lesz a neve az új CPL-klubnak

2024. február 29. – Szerző: Krikettgalaxis

Néhány nappal ezelőtt bemutatták a karibi Húsz20-as liga legújabb csapatát, az Antigua & Barbuda Falconst. Létrejöttét annak köszönheti, hogy tavaly decemberben kiderült: a Jamaica Tallawahs megszűnik. Így aztán a résztvevők száma marad 6 a bajnokságban.

Antiguai tájkép (illusztráció)Antiguai tájkép (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A Caribbean Premier League alapítása, 2013 óta minden évben hat együttes versengett a bajnoki címért, de nem végig ugyanaz a hat. Az induláskor még nem létezett például a St Kitts & Nevis Patriots, viszont szerepelt a ligában Antigua Hawksbills néven egy antiguai székhelyű klub is. Ez a csapat két szezonban vett részt, de rendkívül gyenge eredményeket produkált, majd meg is szűnt.

Miután tavaly a Jamaica Tallawahs tulajdonosai (főként pénzügyi okokból) úgy döntöttek, az ő csapatukat is megszüntetik, rögtön felmerült, hogy akkor Antiguában lehetne létrehozni helyette egy új együttest. És ez így is történt: néhány nappal ezelőtt érkezett a hír, hogy a Worldwide Sports Management nevű csoport az Antigua & Barbuda Falcons nevet adja az új klubnak, amelynek székhelye az Antigua szigetén található Sir Vivian Richards stadion lesz. A csapat bemutatására még egy ünnepélyes rendezvényt is szerveztek a stadionban: itt a csoport alapítója és elnöke, Krishna Persaud beszélt arról, hogy miféle győztes mentalitást kívánnak behozni a helyi krikettkultúrába.

Jamaica, a Karib-térség talán legfontosabb országa így CPL nélkül maradt. Természetesen sokan érzik, hogy ez így nem éppen ideális helyzet: már arról beszélnek, története során először 7-csapatosra kellene bővíteni a bajnokságot, létrehozva egy új jamaicai csapatot. Ám erre idén már biztosan nem kerül sor: ha lesz is belőle valami, legkorábban 2025-ben.

Az idei CPL egyébkén a tervek szerint augusztus 28-án kezdődik és október 6-ig tart.


Alapból nem látható kép
×