Megvan Hollandia első győzelme a vb-selejtezőn, az USA bánta

2023. június 22. – Szerző: Krikettgalaxis

Az amerikaiak ismét elég alacsony célt állítottak fel a második félidőre, Hollandiának nem okozott nagy gondot a kergetés. Az USA ezzel továbbra is pont nélkül áll az utolsó helyen.

Amszterdami látkép (illusztráció)Amszterdami látkép (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Ahogy a mai másik selejtezőn Nepálnak és a Karib-térségnek, úgy most Hollandiának és az amerikaiaknak is ez volt történetük első egymás elleni találkozója (férfi ENN-ben). Ezen a tornán Hollandia eddig egy, az USA két mérkőzést játszott, és egyikük sem nyert egyszer sem, így mindkettő csapatnak igen fontos lett volna a győzelem.

Az amerikaiaknál aggodalomra adhatott okot, hogy a múltkor is betegség miatt hiányzó Monank Patel még ma sem volt bevethető, viszont örülhettek annak, hogy talán legjobb dobójuk, Ali Khan eltiltása már letelt, így ma már játszhatott. A hollandoknál taktikai okokból volt csak csere a kezdőcsapatban a múltkorihoz képest: Saqib Zulfiqar helyett ezúttal Ryan Kleint küldték pályára.

A hollandok a dobást választották, az amerikaiak így ütni kezdtek. De röviden kifejezve: nem jól ütöttek. Egyik nyitó ütősüket, Sushant Modanit rögtön kacsával vesztették el, de a többiek sem jeleskedtek a pontszerzésben. Feltűnően sok nullásat engedtek végig: ez egyébként egy régi, talán évtizedes amerikai hiányosság, hogy (főként pörgetés ellen) túl sok pöttyös labdájuk van. De visszatérve erre a mérkőzésre: amikor pontot szereztek, általában azt sem határeseményből tették. Volt olyan sorozatuk, hogy egymás után 68 labdából nem ütöttek egyetlen határt sem! Ez a rossz sorozat csak a 31.3-ban szakadt meg egy négyessel. De még a haláljátszmákban is hasonló volt a játék képe: az utolsó 8 játszma alatt például csak 2 határig jutottak el. Így ismét elég alacsony pontszámot értek el: mindössze 211-et.

A holland kergetést azonban rögtön az elején egy kapuval zavarta meg a visszatérő Ali Khan, aki viszont csak 4 játszmát dobott, és máris elhagyta a pályát: úgy tudni, valamilyen rosszullét vagy betegség kerítette hatalmába. Ezek után látszott meg igazán, hogy milyen kicsi a választékuk az amerikaiaknak, amikor jó dobókról van szó: nem nagyon tudták Khant kivel helyettesíteni. Próbálkoztak Nisarg Patellel is, de ő nem szerzett kaput és 7,19-es gazdálkodásával igen pazarlóan dobott.

Végül a hollandok az 58 futásig jutó Teja Nidamanurunak és a 67-et begyűjtő Scott Edwardsnak köszönhetően úgy kergették le a célt, hogy még 40 dobás megmaradt.

Kisebb statisztikai érdekesség, hogy ezen a meccsen érte el két holland ütős, Edwards és Wesley Barresi is pályafutása ezredik ENN-futását.


Alapból nem látható kép
×