Visszavágott a nyitómeccsért a Delhi

2024. március 5. – Szerző: Krikettgalaxis

Bemutatkozott a WPL az indiai fővárosban – és bemutatkozott a Delhi Capitals is hazai pályán, méghozzá a címvédő Mumbai Indians ellen. Ellentétben a februári nyitómeccsel, ezúttal a delhiek kerekedtek felül, és megerősítették első helyüket a tabellán.

Újdelhi egyik nevezetessége, a hatalmas India-kapu (illusztráció)Újdelhi egyik nevezetessége, a hatalmas India-kapu (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A terveknek megfelelően most, hogy véget ért a WPL első fele, a csapatok mindannyian átköltöztek Bengaluruból Delhibe, ahol az Arun Dzsetlí stadion ad otthont a hátralevő 11 találkozónak. A tizenegyből az elsőt ma játszották le: ez éppen a tavalyi döntő és egyben az idei nyitómérkőzés visszavágója volt. Azt mind a kettőt a Mumbai nyerte, de ez most számukra is új pálya volt, és a közönség is a Capitalst támogatta, így most már jóval nehezebb dolga lehetett az Indiansnek. És ha már a közönséget említettük: bizony kicsit csalódást keltő volt, hogy hányan jöttek el – Bengaluruban talán még akkor is többen voltak a lelátókon, amikor két semleges csapat ütközött meg egymással.

Ha az összeállításokat nézzük, megállapíthatjuk, hogy ez a nagy visszatérések meccse is volt: több nagy név jelent meg újra, miután az elmúlt mérkőzéseken kisebb sérülések miatt nem láthattuk őket. A hazaiaknál Annabel Sutherland rovására tért vissza Marizanne Kapp, míg a Mumbainál Issy Wongot és Szatjamúrti Kírtanát hagyták ki, hogy betehessék Harmanprít Kaurt, a szokásos kapitányt, illetve Shabnim Ismailt, a gyors dobót.

Az MI a dobást választotta, hogy megtapasztalhassák a körülményeket, mielőtt ütnek – meg talán azért is, mert kergetve még sosem vesztettek találkozót a WPL-ben (tavaly sem). A visszatérő Ismail máris kezdett a dobásban, a harmadik játszmában pedig egy 132 km/h-s dobásával női világrekordot is döntött: perceken belül erről egy külön kis hírt is fogunk írni. De a dobás eredménytelen lett, ahogy amúgy több mint négy játszmán át az összes: 4.2 után Meg Lanning és Saifálí Varmá párja már 48 ponton állt. De a következő dobásból Varmá már kiesett, miután csak úgy tudott beleérni egy ismét igen gyors labdába, hogy az a kapushoz szállt tovább. A következő ütős, Alice Capsey még 19-et hozzátett a Delhi eredményéhez, de az igazán jó eredményeket Lanning és a 4. rendű Dzsemimáh Rodriksz hozta: bár együtt nem alkottak nagyon tartós társulást, de külön-külön Lanning 38-ból 53, míg Rodriksz 33-ból 69 (!) pontot gyűjtött be, utóbbit 8 négyesnek és 3 hatosnak is köszönhetően. Így a fővárosiak 192-vel zárták a félidőt, ami igazán jónak tűnt.

Szünetben már megjelentek a szürcshengerek, és egy kötéllel is végigsöpörtek a füvön, hogy minél jobban csökkentsék a harmat által az ütősöknek adott előnyöket. De ha voltak is ilyen előnyök, azt a Delhi jó dobójátéka ellensúlyozta: az első játszmában Kapp talált be Jásztiká Bhátijá kapujába, majd a másodikban Sikhá Pánde Natalie Sciverébe. Aztán a harmadik játszmában is történt egy kiesés, de ez már elkapás volt: ismét Kapp volt eredményes, ezúttal Kaur kapitány ellen. És még mindig az erőfölényben tartottunk, amikor 29 ponttal Hayley Matthews is búcsúzott: 6 játszma után 54/4 volt az állás. És a folytatásban sem igazán volt olyan ütős, aki hosszabb időre le tudott volna táborozni középen: egyedül Amandzsot Kaur volt, aki 7 négyest is ütve 42 pontot gyűjtött be, de ez sem volt elegendő: a szükséges pontarány egyre csak nőtt és nőtt, a végére pedig reménytelenre emelkedett. Az MI így elszenvedte első vereségét olyan meccsen, amikor ők ütöttek másodikként – összességében pedig NFA-juk is leromlott annyira, hogy visszacsúsztak a 3. helyre az RCB mögé.


Alapból nem látható kép
×