Omán Pápua Új-Guinea legyőzésével hangolt a világbajnokságra

2024. március 8. – Szerző: Krikettgalaxis

2–1-es sorozatgyőzelmet aratott NH20-ban az ománi válogatott Pápua Új-Guinea ellen. A mérkőzések általában kiegyenlített játékot hoztak, így minden bizonnyal hasznos felkészülés lehetett mindkét együttes számára a nyári világbajnokságra.

Ománi tájkép (illusztráció)Ománi tájkép (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A világbajnokságon a két együttes más-más csoportban szerepel, így ott nem fognak találkozni – hacsak valami elképesztő csoda folytán tovább nem jutnak a csoportból. Márpedig Ománnak erre igencsak kevés az esélye, hiszen Skócián és Namíbián kívül az ő csoportjukban ott van még Ausztrália és Anglia is. De nem mondható könnyűnek Pápua Új-Guinea csoportja sem, hiszen ott Uganda, Afganisztán, Új-Zéland és a Karib-térség szerepel még... Ennek ellenére nyilván bíznak a minél jobb szereplésben, és ennek érdekében egy felkészülési sorozatot is megszerveztek egymás között.

Először egyébként két 50–50-játszmás meccsen találkoztak egymással, amelyek azonban nem számítottak hivatalos ENN-nek (Pápua Új-Guinea tavaly elvesztette az ENN-jogosultságát): itt egyszer az egyik, másszor a másik csapat diadalmaskodott, méghozzá éppen 4 kapuval. Utána következett a három NH20, amelyek eredménylapja itt érhető el:

A torna legtöbb futását, 113-at, a pápua Assad Vala szerezte, de nem volt rossz a sorozat egyetlen debütáns játékosa, az ománi Khálid Kail sem, aki 88-at gyűjtött be. Négy kaput hárman is szereztek, többet viszont senki.

Mivel a két válogatott egyszer már korábban is találkozott egymással, így az örökmérlegük most 3–1 Omán javára.


Alapból nem látható kép
×