Selejtező: Skócia még mindig 100%-os, az Arab Emírségek elbúcsúzhat

2023. június 23. – Szerző: Krikettgalaxis

Skóciát ismét a közepes rendű ütősei mentették meg, az Arab Emírségeket viszont már semmi sem fogja tudni: nulla ponttal utolsók és már matematikai esélyük sincs a továbbjutásra.

Jellegzetes skót táj (An t-Eilean Sgitheanach) (illusztráció)Jellegzetes skót táj (An t-Eilean Sgitheanach) (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Hűvös időben, egyszerre kezdődött a mai Skócia–Egyesült Arab Emírségek és Omán–Srí Lanka világbajnoki selejtező, és jó ideig szinte azonosan alakult az állás a két meccsen. 20 játszma után Omán 72/4-en állt, Skócia 71/4-en, de aztán... aztán a folytatás teljesen máshogy alakult.

Míg Omán ezek után hirtelen 3 kaput elvesztett, addig a skótoknál beindult Richie Berrington, a kapitány, aki előbb Michael Leaskkel hozott össze egy 67 futásos társulást, majd később Chris Greavesszel egy 51-eset, végül Mark Wattal egy 110-eset, míg ő maga végül 127 pontig jutott, és csak a legutolsó, 49.6-os dobásból tudták kifutni, amikor már úgyis mindegy volt.

A második félidőben a skótok dobtak, és mindjárt az 5. játszmában Chris Sole a mesterhármas kapujába került, miután egymás után kiejtette Árjans Sarmát és Vrítja Aravindot, de aztán a harmadik már nem jött össze (ekkor még). A következő játszma is egyébként érdekesen alakult: ekkor McMullen dobott és Róhan Musztafa ütött, az eredmény pedig ez lett: 0–4–4–0–4–KAPU.

Ezek után az Emírségek viszonylag szépen haladgatott a pontszerzésben, rendszeresen ütötték a határokat is, nem hagyták a szükséges pontarányt nagyon elszállni, csak egy gond volt: ütemesen vesztették a kapukat is. Így hiába a jó haladás, annak rövidesen vége kellett, hogy szakadjon: ez végül a 36. játszmában történt meg. Az Emírségek ezzel a vereséggel elvesztette a legkisebb reményét is annak, hogy továbbjusson, míg Skócia jó helyzetbe került.

A mai meccsről egyébként George Munsey betegség miatt hiányzott.


Alapból nem látható kép
×