Shane Watson nem lesz Pakisztán edzője

2024. március 16. – Szerző: Krikettgalaxis

Lázas edzőkeresésben van a Pakisztáni Krikett-tanács (PCB) a válogatott számára: közeleg a világbajnokság, és még mindig nem tudni, ki lesz a vezetőedzőjük. A napokban komolyan felmerült az ausztrál Shane Watson neve is, de ő ezt visszautasította.

Pakisztáni zászló (illusztráció)Pakisztáni zászló (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Watson az elmúlt időszakot Pakisztánban töltötte, mint a PSL-ben szereplő Quetta Gladiators edzője: ráadásul a gladiátorokkal igen sikeresen kezdte a szezont. Így aztán nem is csoda, hogy sokak fejében felmerült lehetőségként, hogy esetleg megkeressék: nem vállalná-e el a pakisztáni válogatott vezetőedzői tisztségét is? Más kérdés, hogy a kvettai csapat teljesítménye aztán leromlott, tegnap a negyedik helyen végezve búcsúztak a küzdelmektől, de Watson nem emiatt utasította el a megkeresést.

Merthogy meg is keresték, és el is utasította. A fő oka az volt, hogy túl sok más elfoglaltsága van: egyrészt már leszerződött kommentátornak az IPL-hez, ráadásul a Kvetta mellett az amerikai MLC-ben szereplő San Francisco Unicornsnál is ő az edző. És hogy ne csak a munkát említsük: fiatal családja van Sydney-ben...

A korábbi, Pakisztánban megjelent hírek arról szóltak, hogy Watsonnak nagjából évi 2 millió dollár (ez nagyjából havi 60 millió forint) fizetést ajánlottak fel, bár később olyanokat lehetett hallani, hogy a valós ajánlat inkább ennek a feléhez volt közelebb. Nem tudni pontosan az összeget, de állítólag a pénz nem játszott szerepet a döntésében.

Pakisztán egyébként hamarosan egy öt NH20-ból álló felkészülési sorozatot játszik Új-Zéland ellen, majd májusban Angliával is összecsapnak, aztán pedig jön a világbajnokság: szóval egyre sürgetőbb lenne már edzőt találniuk...


Alapból nem látható kép
×